DRŽAVNO STRUKOVNIH ŠKOLA Prva mjesta osvojili Helena Karić iz Gojka Matuline u kategoriji Frizerstvo i Luka Špralja iz Vice Vlatkovića, kategorija Automehatronika

Na zagrebačkom velesajmu od 13. do 15. svibnja održano je državno natjecanje srednjih strukovnih škola World Skills Croatia 2024. na kojem su zadarski učenici osvojili čak pet odličja. Na završnici je sudjelovalo 15 učenika iz srednjih škola Zadarske županije, a iz Zagreba se vraćaju s dva prva, dva druga i jednim trećim mjestom.

Prvo mjesto na državnom natjecanju osvojili su Helena Karić, učenica Obrtničke škole Gojka Matuline u kategoriji Frizerstvo te Luka Špralja iz Strukovne škole Vice Vlatkovića, kategorija Automehatronika.

Drugo mjesto na razini RH zaslužili su Zara Vrlika iz Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole u kategoriji Slastičarstvo te Jure Božić, učenik Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića u kategoriji Veterina. Učenik Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole Luka Ožaković osvojio je treće mjesto u kategoriji Kuharstvo.

Sjajan uspjeh na državnim natjecanjima ostvarili su i učenici zadarske Gimnazije Franje Petrića. Marin Mlinarić državni je prvak iz geografije, a Ivan Klarin iz hrvatskoga jezika. Obojica su učenici prvih razreda gimnazije…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...