INTERVENCIJA KOMUNALNIH REDARA Mještani prijavili Maricu Barišić zbog držanja kokoši, ona će ih pokloniti Baby Lasagni!

Umirovljenici s Vira, 74-godišnja Marica i 77-godišnji Mijat Barišić, hrvatskoj su javnosti poznati kao veliki simpatizeri Eurosonga čiji je odlazak na ovo glazbeno natjecanje gledala cijela Hrvatska. Prošle su godine tako pratili grupu Let 3 na na Eurosongu u Liverpoolu, a ove su godine potegli čak do Švedske želeći uživo pratiti našeg predstavnika Baby Lasagnu.

I dok cijela Hrvatska poznati bračni par iz Vira poznaje kao atrakciju s Eurosonga, mještani Miljkovica na otoku Vira obratili su se našoj redakciji, kako kažu, očajno tražeći pomoć putem medija jer više ne znaju što će. Naime, Marica i Mijat Barišić u ovom dijelu Vira u uvali Miljkovica imaju aparmane nazvane “Villa MamaŠĆ” po Letu 3, no mještani koji su nas kontaktirali kažu da im je život zbog ovog bračnog para postao neizdrživ te su nam poslali i fotografije kokoši u dvorišu Barišića:

Ovdje je katastrofa! Oni drže kokošinjac, smrad i buka su neizdrživi! Sram nas je zbog naših gostiju, godinama im se ispričavamo zbog ovog smrada i buke, a pijetao već u pet sati ujutro kukuriče, ovo je užas! Kokoši su ovdje od jeseni, zvala sam i komunalne redare jer su štakori hodali po ulici, međutim, ništa, oni ne znaju što bi poduzeli. Obraćali smo se i Općini Vir, ali ništa, pojeo vuk magare. Svi ovdje smo očajni i više ne znamo što ćemo, kazala nam je gospođa koja nas je kontaktirala.

Mještanin s kojim smo također razgovarali kaže da je ovo postalo “skladište smeća” te da je život u ovom dijelu Vira postao nemoguć:

Ne možemo spavati, kokoši nas ujutro bude! Mediji su o toj gospođi pisali kao o reklami Vira, a javnost ne zna što se ovdje događa. U ovom dijelu Vira je ludnica, mi više ne možemo izdržati, kazao nam je ovaj mještanin.

Nakon ovih poziva, kontaktrali smo Maricu Barišić, ali i Turističku zajednicu Općine Vir s obzirom da nam je gospođa Barišić i sama potvrdila da je razgovarala s direktorom Liverićem te da je jučer kod nje bilo i komunalno redarstvo.

Međutim, gospođa Barišić ne samo da nije demantirala držanje kokoši, već nam je poslala – njihove fotografije. I to fotografiju pijetla u patikama jer, kako kaže, kada ga se već moraju riješiti – darovat će ga Baby Lasagni! Na pitanje kako komentira optužbe mještana Miljkovice o neizdrživom smradu i buci njenih kokoši, gospođa Barišić kaže:

Kao da su odrasli na Marsu! Pijetla i pet kokoši sam dobila za 75. rođendan, iz zezancije iz Slavonije. Znamo da ne možemo držati kokoške, poklonit ćem ih Baby Lasagni. Čula sam se s njegovim roditeljima i ovoga ćemo ih tjedna odnijeti, ali ne možemo u Umag jer nam je njegova mama rekla da su turističko mjesto, već ćemo ih odnijeti kod njegove bake kraj Pule, a Baby Lasagna će s djevojkom doći dolje i preuzeti koke. Dakle, mi mu koke nosimo kao rođendanski dar. Rekla sam danas i direktoru Turističke zajednice neka pričekaju jer turistička sezona nije počela, još je peti mjesec, kazala nam je Marica Barišić.

Zašto je onda kod nje bio komunalni redar te zašto se susjedi žale na smrad i buku, pitamo je.

Imam susjede koji se na svašta žale, a u stvari su zavidni. Ljubomorni su što smo sada bili u Švedskoj. Gledajte, ja koke i pijetla ne mogu zaklati, kao da su mi familija, radije ću ih pokloniti Baby Lasagni, tako da ovi na Viru ne kokodaču, sram ih bilo! Kao da su na Marsu odrasli i nikad u životu nisu čuli pijetla i koke, poručuje Marica Barišić.

Razgovarali smo i s direktorom Turističke zajednice Vira, Srđanom Liverićem, koji situaciju s držanjem kokoši osuđuje i najavljuje sankcije ukoliko ih se bračni par ne riješi:

Nedopustivo je da u jednom turističkom mjestu čovjek u kući drži životinje, bilo da se radi o poklonu ili bilo čemu, to nije normalno. Gospođi Marici Barišić, s obzirom da je dugogodišnji iznajmljivač i živi na otoku Viru, u dobroj je namjeri od strane komunalnog odjela ukazano da je to protuzakonito i da ih mora maknuti. Ukoliko na makne, sukladno zakonu, snosit će određene sankcije, kazao nam je direktor Liverić.

Pijetao i kokoši će, dakle, naći svoj smještaj kod Baby Lasagnine bake, a mještani Miljevice nadaju se da će to biti što prije kako više ne bi morali trpjeti smrad i budu kokošinjca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...