IZ BLOKIRANOG PRORAČUNA Nadbiskupija od Grada dobila 166.000 eura!

Korisnici gradskog proračuna već mjesecima su na mukama iščekujući hoće li zbog blokade dobiti sredstva za svoj rad, no na mukama nije –  Zadarska nadbiskupija. Naime, oni su za financiranje socijalnih usluga od Grada za prvo polugodište ove godine dobili 166.000 eura!

Sredstva su osigurana odlukom gradonačelnika Branka Dukića i namijenjena su potrebama Pučke kuhinje, prenoćišta za beskućnike i sve ostale usluge što ih siromašnima pruža Caritas Zadarske nadbiskupije. A evo kako je svoju odluku o pomoći najpotrebitijima i sredsvima za Caritas obrazložio sam gradonačelnik u svojoj odluci o dodjeli sredstava:

Odobrava se financiranje pružanja socijalnih usluga u zajednici iznad standarda koje provodi Caritas Zadarske nadbiskupije za prvo polugodište 2024. godine. Sredstva financiranja iz točke 1. ovog Zaključka, u ukupnom iznosu od 84.000,00 eura osigurana su Odlukom o financiranju nužnih rashoda i izdataka za prvo polugodište 2024. godine, pojasnio je Dukić.

U pojedinačnim iznosima to bi izgledalo ovako: Nadbiskupija je za stavku Suzbijanje siromaštva i socijalne isključenosti dobila 55.000,00 eura, za Obiteljske potpore i mjere populacijske politike 2.000,00 eura te za program Prepoznavanje problema i pomoć djeci u prve tri godine života 27.000,00 eura. Dukić u svojoj odluci još navodi kako će se, sukladno odredbama ovog Zaključka, s Caritasom Zadarske nadbiskupije zaključiti ugovor kojim će se regulirati međusobna prava i obveze.

Tu je i druga gradonačelnikova odluka kojom se Nadbiskupiji, za potrebe Caritasa, dodjeljuju dodatne 82.000 eura i to za financiranje pružanja usluga prehrane u Pučkoj kuhinji te za usluge smještaja u prihvatilištu za beskućnike:

Sredstva financiranja iz točke 1. ovog Zaključka, u ukupnom iznosu od 82.000,00 eura, osigurana su Odlukom o financiranju nužnih rashoda i izdataka za prvo polugodište, pojašnjava gradonačelnik, navodeći i za koje je stavke Grad dao koliko novca. Tako je za potrebe Pučke kuhinje odobreno 50.000,00 eura, a za program Suzbijanje siromaštva i socijalne isključenosti 32.000,00 eura.

Zahvaljujući ovim sredstvima, korisnici Pučke kuhinje, prenoćišta te ostali korisnici usluga zadarskog Caritasa stoga mogu biti mirni da će, unatoč blokadi proračuna, i dalje imati redovite obroke i smještaj u prenoćištu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...