LEKCIJA DUKIĆU Kako je Prijovićka, unatoč zabrani, rasprodala sve karte, a Rita Ora im napravila minus od 96.000 eura!

Dragi moji, vidimo se 7. 6. u Zadru. Vjerujem da ćemo se dobro zabaviti i stvoriti trenutke koje ćemo pamtiti cijeli život. Puno mi je srce što na listu ove posebne turneje mogu dodati i vaš grad” – poručuje srpska narodna pjevačica Aleksandra Prijović uoči koncerta u Zadru.

Naime, Prijović se u medijima već pohvalila kako je rasprodala karte za ovaj koncert, u Zadru, pa tog 7. lipnja na Višnjiku možemo očekivati pravu feštu od narodne glazbe.

Upravo onu za koju je zadarski gradonačelnik, kada je njen koncert u svibnju otkazan, poručio da “nije ljubitelj te glazbe niti bi išao na takav koncert”. Dukić je to naveo u priopćenju nakon što su ga mediji prozvali kako je zabranio koncert srpske pjevačice:

Živimo u slobodnom društvu gdje svatko sluša glazbu kakvu želi. Protiv sam svake vrste zabrane i iznenađuju me ovakve konstrukcije u pojedinim medijima. Ne bavim se organizacijom koncerata i ne razumijem zašto se tolika fama digla oko toga. ŠC Višnjik ima svoju upravu i svoju poslovnu politiku koja samostalno odlučuje o programu i komercijalnim sadržajima, pa i onima koji se meni osobno ne sviđaju, poručio je tada Dukić.

Nakon te zabrane, evo srpske narodne pjevačice ipak u Zadru, a ono što ovih dana poručuje zapravo je najbolja lekcija zadarskoj vlasti. Naime, 30. kolovoza 2019. godine na zadarskom Višnjiku nastupila je “jedna od najvećih glazbenih zvijezda”, kako ju je tada nazvao Dukić, Rita Ora. Koncert je bio toliko posjećen da je gradski proračun ostao prazan za 720.000 kuna, danas 96.000 eura!

No, zadarski gradonačelnik tada je napravio jednu od najvećih grešaka u svojoj karijeri – medijima je izjavio kako “to nije fijasko, sve će podmiriti gradski proračun”!

Da sve bude gore, gradonačelnik je u očitovanju medijima čak čestitao “svima uključenima u organizaciju koncerta, a pogotovo vodstvu i djelatnicima Višnjika koji su u kratkom vremenu uspjeli organizirati koncert na svjetskoj razini”. Unatoč debelom minusu, njemu i tadašnjem direktoru gradske Turističke zajednice Mariju Paleki, za kojega se ovaj koncert smatra jednim od najvećih promašaja u karijeri, ovo je ipak bio uspjeh.

Upravo zato Aleksandra Prijović ovih je dana očitala pravu lekciju gradskoj vlasti – nisu je htjeli na Višnjiku, a sada im je rasprodala dvoranu. Za razliku od “koncerta svjetske razine” Rite Ore koji im je oštetio proračun za gotovo 100.000 eura!

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...