MUKE PO PRORAČUNU Sjednica Gradskog vijeća zakazana za 29. svibnja

Gradski vijećnici ponovno će se okupiti u gradskoj upravi 29. svibnja, a o tome hoće li na dnevnom redu biti i proračun ovisi o odluci gradonačelnika Branka Dukića. Kao što je poznato, dosad su propali svi pokušaji usvajanja proračuna te je sve izglednije kako će Grad Zadar bez ovog važnog akta ostati sve do lokalnih izbora iduće godine.

Naime, bezuspješnima su se pokazali svi dosadašnji sastanci gradonačelnika Branka Dukića s oporbenim vijećnicima, pa je tako na onom 30. travnja čak bilo i vikanja od strane nezavisnih vijećnika Enija Meštrovića. Na zadnjem se sastanku nisu pojavili niti predstavnici SDP i Akcije mladih, mada je u međuvremenu došlo do zanimljivog obrata s obzirom da predsjednik zadraskog SDP-a, Daniel Radeta, od gradonačelnika čak više ne traži brisanje ustaških murala, već poručuje kako će ruku za proračun podići ukoliko gradonačelnik kaže “tko je i za koliko izdao nezakonitu građevinsku dozvolu na prostoru SAS-a za gradilište koje je zatvorila i građevinska inspekcija“.

Novi uvjet za gradonačelnika Dukića: Kad već neće farba, neka kaže, tko je i za koliko izdao nezakonitu građevinsku dozvolu na prostoru SAS-a za gradilište koje je zatvorila i građevinska inspekcija. Klub vijećnika SDP Zadar istog trena diže ruku za Proračun! – poručuje Radeta na svom Facebooku.

Do dana održavanje sjednice vidjet ćemo hoće li se išta promijeniti te hoće li proračun uopće biti uvršten na sjednicu dnevnog reda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...