NATO pokrenuo ogromne vježbe… Rusija: To je priprema za rat!

Četveromjesečne vojne vježbe NATO-a u blizini ruskih granica, nazvane ‘Nepokolebljivi branitelj’, dokaz su da se taj savez priprema za potencijalni sukob s Rusijom, izjavila je u subotu glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova.

Zaharova je odbacila ovotjedne optužbe NATO-a da Rusija vodi hibridni rat protiv njegovih članica, tvrdeći da je riječ o dezinformacijama čiji je cilj preusmjeravanje pozornosti s aktivnosti saveza.

NATO je taj koji vodi hibridni rat protiv Rusije podržavajući Ukrajinu naoružanjem, obavještajno i financijski, reklaje.

“Trenutno se najveća vježba NATO-a od hladnog rata, Nepokolebljivi branitelj, održava u blizini ruskih granica. Prema njihovom scenariju, akcije koalicije protiv Rusije uvježbaju se korištenjem svih instrumenata, uključujući hibridno i konvencionalno naoružanje”, nastavila je Zaharova.

“Moramo priznati da se NATO ozbiljno priprema za ‘potencijalni sukob’ s nama”, rekla je Zaharova.

Najavljujući početak vježbi u siječnju, NATO je objavio da će u njima sudjelovati 90 tisuća vojnika, koji će vježbati na scenariju pomoći američkih snaga europskima u državama koje graniče s Rusijom i na istočnom krilu saveza ako se sukob rasplamsa.

Vježbe će trajati kroz svibanj, piše agencija Reuters, prenosi N1. 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...