NEUREDNO OBNAŠANJE DUŽNOSTI Sutkinja Ankica Karuc suspendirana na tri mjeseca

Odlukom Državnog sudbenog vijeća sa 23. sjednice sutkinja Općinskog suda u Zadru, Ankica Karuc, suspendirana je na tri mjeseca, a evo obrazloženja Vijeća:

Ankici Karuc, sutkinji Općinskog suda u Zadru, produljuje se privremeno udaljenje od obavljanja sudačke dužnosti za daljnja tri mjeseca, računajući od 7. lipnja 2024., navodi DSV u najnovijoj odluci.

Riječ je o sutkinji koja je početkom ožujka ove godine dobila otkaz zbog neurednog obavljanja svoje dužnosti. Državno sudbeno vijeće izvijestilo je da je “stegovno odgovorna što je počinila stegovno djelo neurednog obnašanja sudačke dužnosti iz članka 62. stavak 2. točka 1. Zakona o Državnom sudbenom vijeću“. Stoga su joj, temeljem članka 63. stavak 1. točka 5. Zakona o Državnom sudbenom vijeću, izrekli stegovnu kaznu razrješenja od dužnosti.

No, proces očito još traje s obzirom da je sutkinja dobila suspenziju te će se njenom statusu znati više na jednoj od idućih sjednica DSV-a. O tome zašto je sutkinja Karuc dobila otkaz, više nam je 8. ožujka kazala v. d. predsjednica Općinskog suda, Jadranka Nižić Peroš:

U dosta je predmeta nastupila zastara prekršajnog progona, ali bila je riječ o i tome da je sutkinja neke predmete označila kao riješene. A prekršajni nalozi označavaju se riješenima tek nakon njihove pravomoćnosti, Nije, dakle, sporno da je sutkinja prekršajni nalog napisala i izdala, međutim, prema sudskom poslovniku nalog se označava riješenim tek kada postane pravomoćan, a u njezinom slučaju nisu bili, znači nisu riješeni, kazala nam je tada v. d, predsjednice Općinskog suda, Jadranka Nižić-Peroš, o slučaju otpuštene zadarske sutkinje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...