NOVI SAZIV SABORA Plenković otkrio imena troje potpredsjednika, čeka se odluka o SDP-ovoj Sabini Glasovac

Predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, danas je otkrio tko će biti trojica potpredsjednika Sabora: Furio Radin, Željko Reiner i Ivan Penava. Još se ne zna tko će biti preostala dvojica, a SDP-ovci su danas najavili kako će to obznaniti nakon prvog zasjedanja ovog četvrtka.

Tada će se znati hoće li njihova dosadašnja potpredsjednica Sabina Glasovac u 11. sazivu Sabora dobiti novi mandat ili će njeno mjesto dobiti netko drugi. A evo što nam je sama jučer izjavila na tu temu:

Ne mogu Vam dati odgovor na to pitanje jer odluka još nije donesena. Na Predsjedništvu se razgovaralo o zamjenama za četiri izabrana zastupnika koji neće konzumirati svoj saborski mandat jer obnašaju dužnosti župana ili europarlamentaraca, a koje su nespojive s dužnošću saborskih zastupnika. Odluke o potpredsjednicima Sabora, predsjednicima, potpredsjednicima i članovima radnih tijela, odnosno saborskih odbora, donijet će se narednih dana, kazala nam je Glasovac, pojašnjavajući zašto je to tako:

Razlog je taj jer one ovise o dogovorima s ostalim strankama i klubovima opozicije jer se dijele razmjerno osvojenim mandatima. Prema tome, opozicija ima pravo na dva potpredsjednika Sabora. Hoće li SDP-u pripasti jedno ili oba mjesta, stvar je opozicijskih dogovora, a tko će ispred SDP-a naredne četiri godine obnašati tu dužnost, odlučit će stranačka tijela i Klub zastupnika. To je sve što vam u ovom trenutku mogu decidirano reći. Sve drugo bi bile neozbiljne spekulacije, pojasnila je Glasovac, a ovoga tjedna znat će se i je li ona nova-stara potpredsjednica Sabora.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...