Održana godišnja skupština Udruge maslinara Zadarske županije

Pod presjedanjem dr. Ivica Vlatkovića  u Novigradu je održana godišnja skupština Udruge maslinara Zadarske županije. Na skupštini su objavljeni rezultati rada u protekloj godini, financijsko izvješće te planovi za predstojeće razdoblje.

„U protekloj godini Udruga je uz vlastita sredstva te sredstva Zadarske županije kao i uz donacije općina Pakoštane, Sukošan i Polača izradila svoju internetsku stranicu: Na njoj će, uz sve najvažnije podatke o Udruzi i njezinom radu, biti i popis maslinara (članova naše Udruge) kako bi ih potencijalni kupci i posjetitelji mogli lakše pronaći“,  izvjestio je Josip Pavlica, tajnik Udruge  koja okuplja 120 maslinara s područja Zadarske županije.

Ulja tih maslinara, pojasnio je Pavlica,  bit će označena posebnom markicom Udruge kako bi bili prepoznatljivi. Nadalje, Udruga je aplicirala i na natječaj Ministarstva poljoprivrede, čiji ishod još uvijek ne znamo. Ukoliko bi on bio pozitivan, Udruga bi dobivenim sredstvima financirala dva studijska putovanja u Istru, te organizirala niz predavanja eminentnih stručnjaka iz područja maslinarstva, ishrane i zaštite bilja. Također, Udruga je dobila određena sredstva s kojima će se članovima refundirati kotizacija za međunarodno maslinarsko natjecanje u New Yorku gdje su  i ove godine maslinari Zadarske županije osvojili značajne uspjehe.

Čestitajući nagrađenima u New Yorku  i na domaćim manifestacijama uljara i maslinara Noćnjaku i Danima masline, predsjednik Udruge dr. Ivica Vlatković je  rekao da treba iskoristiti svaku javnu manifestaciju za afirmaciju kvalitetnih ulja, te  na stručan i nenametljiv način poučavati ljude da znaju razlikovati kvalitetno i nekvalitetno maslinovo ulje.

Skupština je protekla u konstruktivnom ozračju. Članovi su  iznijeli svoje primjedbe i prijedloge. Na kraju su definirani ciljevi  za narednih godinu dana, a to su, navodi Pavlica,  daljnja edukacija maslinara ,  poboljšanje plasmana naših ulja, održavanje postojeće kvalitete uz kontinuirani rast te sudjelovanje na što više  domaćih i inozemnih natjecanja na kojima se ocjenjuje kvaliteta ulja.

Nakon završetka Skupštine  nazočni članovi Udruge maslinara Zadarske županije obišli su i nastavili su druženje u masliniku dr. Ivice Vlatkovića u Novigradu.

Dopresjednik Bore Pedić, predsjednik dr. Ivica Vlatković i tajnik Josip Pavlica
Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...