OTVORENA IZLOŽBA ŠPUD-a Crkvena umjetnost kao inspiracija mladim budućim dizajnerima

Povodom Međunarodnog dana muzeja, u Stalnoj izložbi crkvene umjetnosti – SICU Zadar jučer je otvorena izložba učenica i učenika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar koja ih je odvela u istraživanje svoje kulturne baštine i pobliže ih upoznala s muzejom kao mjestom očuvanja, susreta, novih spoznaja i ideja!

Crkvena umjetnost koja se čuva u SICU poslužila je kao inspiracija našim mladim budućim dizajnerima za primijenjenu nosivu umjetnost, pa odlaskom u SICU do 31. svibnja, možete vidjeti kako izgledaju učeničke dizajnerske marame, kao i skice za odjevne kombinacije i uporabne modne dodatke inspirirane baštinom!  Voditeljice projekta su naša prof. Ana-Marija Juričev Modrinić i dr. sc. Ana Jordan Knežević u ime SICU Zadar, a uz prof. Ana-Mariju, mentorice učenicima su i nastavnice Sandra Bačić, Marina Pedisić i Merica Mikuličin.

-Čestitamo svima na ovom izvrsnom projektu koji spaja školu i muzej, a posebice našim učenicima bez čijeg truda i rada izložba ne bi bila moguća! Zahvaljujemo se Časnoj majci i Benediktinkama svete Marije na gostoprimstvu! Jako smo sretni što im se naša izložba sviđa!- poručili su iz ŠPUD-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...