Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Sjajne vijesti iz Svetog Duha! Beba koju su jučer našli u malenom košu za smeće u Zaprešiću je dobro, izvadili su je iz inkubatora. To je za 24sata potvrdio ravnatelj KB Sveti Duh dr. Igor Alfirević, prenosi N1.

“Beba se razvija uredno. Danas je izvan inkubatora. Potpuno je utopljena i zdrava. Svi su puni entuzijazma, nevjerojatna količina dobrote se pokrenula u priči oko bebe. Imamo upite za posvajanje, kumstva opremanje bebe. Ljudi su pokazali ogromnu dubinu empatije”, rekao je dr. Igor Alfirević za 24sata.

Nazvali je po doktoru Ivanu

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći.

“Ova priča dobila je sretan završetak jer je bebi spašen život. To je specifičan slučaj, mi smo zahvaljujući našim bolničkim resursima pokušavali naći isti takav slučaj, nismo ga imali zadnji 20 godina. Zapravo imali smo zabilježen samo jedan takav slučaj prije više od 20 godina pa nemamo standardne postupke u takvim slučajevima”, dodaje dr. Alfirević.

Zagrebačka policija objavila je kako istražuje slučaj koji su kvalificirali kao pokušaj teškog ubojstva i dodali kako je moguće da je bilo više počinitelja. Bebu su pronašla dva tinejdžera.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...