PH U KOŠARCI, Zadar će prvu polufinalnu utakmicu odigrati u nedjelju ili ponedjeljak!

U drugoj četvrtfinalnoj utakmici doigravanja FAVBET Premijer lige košarkaši Dinama slavili su protiv Cedevite Junior rezultatom 102:68  te su izborili majstoricu koja će se igrati u četvrtak u Domu sportova. Josip Sesar se u odnosu na prvu utakmicu odlučio za jednu promjenu u sastavu. U početnoj petorci zaigrao je centar Filip Kraljević, a ta je promjena odmah urodila plodom. Kraljević je u prvim minutama bio nerješiva enigma za Cedevitu, a Dinamo se nakon samo dvije minute igre odvojio na devet koševa prednosti. Dinamo je nastavio s dobrom igrom u ostatku prve četvrtine, koja je završena s devet koševa prednosti za domaćine.

Niti u drugoj četvrtini Damir Mulaomerović nije pronašao rješenje za visokog centra Dinama koji je sjajno zatvorio te skupljao skokove. Dinamo je održavao svoju prednost, dok su Vitamini djelovali bezidejno, osim Ivana Karačića koji je jedini bio na visini zadatka. Prednost Dinama mogla je biti i puno veća, no košarkaši Dinama imali su vrlo loš šut za tricu, tako da su na poluvrijeme otišli s 11 koševa prednosti.
Početkom drugog poluvremena prednost je narasla na velikih 18 koševa prednosti, a gosti su i dalje djelovali indisponirano. Dinamo je u drugom dijelu treće četvrtine razbio nemoćnu Cedevitu, prednost domaćina popela se na nedostižnih 28 poena razlike.

U posljednjoj četvrtini oba trenera su dala priliku igračima s manje minuta kako bi odmorili prvotimce za majstoricu. Dinamo nije dopustio Cedeviti priključak te je rutinski zatvorio utakmicu.

Najistaknutiji pojedinci kod Dinama bili su Mislav Brzoja s 20 te Hrvoje Garafolić s 18 poena, dok su za goste najbolji bili Renato Serdarušić s 13 te Ivan Karačić s 12 poena.

Majstorica je na rasporedu u četvrtak, 9. svibnja od 20.15 sati u Dvorani 2 Doma sportova u Zagrebu, uz prijenos na Sportskoj televiziji.

Kako smo doznali iz  Hrvatskog košarkaškog saveza, prva polufinalna utakmica koju će Zadar odigrati protiv boljeg iz ogleda Cedevita Junior – Dinamo Zagreb, bit će odigrana u nedjelju, 12. svibnja ili ponedjeljak, 13. svibnja.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...