Plenković danas “razbija” manjince i formira većinu? SDP odustao od DP-a: “Nema smisla”

Tehički, premijer Andrej Plenković, danas bi mogao do kraja dogovoriti ključne obrise buduće vladajuće većine. Podsjetimo, prošlog je petka na neformalnom sastanku s vodstvom Domovinskog pokreta u kafiću kod Vukovara postigao načelan dogovor o budućoj saborskoj većini, a danas ga čeka još jedan ključan sastanak i to sa zastupnicima manjina, piše Index.hr.

Naime, kako Domovinski pokret nije odustao od svog zahtjeva da u novoj parlamentarnoj većini ne bude SDSS-a, Plenković se po svemu sudeći odrekao suradnje sa strankom Milorada Pupovca kako bi formirao većinu s Domovinskim pokretom, bez čijih zastupnika teško može osigurati potrebnih 76 ruku u saboru.

Prema sadašnjem planu, u Plenkovićevojh većina bili bi zastupnici izabrani s liste HDZ-a (61), 13 zastupnika DP-a, Vesna Vučemilović koja je prošlog tjedna dala ostavku na svim funkcijama u Hrvatskim suverenistima te pet manjinaca bez troje zastupnika SDSS-a.

No, kako su manjinski zastupnici nakon izbora poručili da će njih osam u parlamentu nastupati kao jedinstveni, nedjeljivi blok, izgleda da će Plenković danas na sastanku morati uvjeriti većinu manjinskih zastupnika da, barem formalno, pristanu na razbijanje bloka i uđu u saborsku većinu bez SDSS-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...