SLAVEN RIMAC UOČI ZADRA: “Dijele nas tri pobjede do naslova!”

Kreće desetodnevna utrka na tri pobjede – između Splita i Zadra za titulu prvaka Hrvatske. Ili kako reče jedna od “žutih” uzdanica Lovre Runjić.
Nebitno je gdje se pobjeđuje, najbitnije je pobijediti onu zadnju – kazao je Runjić.
Prva utakmica na rasporedu je u petak u Zadru s početkom u 20 sati.

– Očekuje nas teška utakmica, kao što je bila svaka protiv Zadra. Cijelu sezonu smo radili da bi došli do ovoga, a znamo kakav je gorak okus ostao nakon prošlogodišnjeg finala. Ekipa je spremna i želimo ostvariti ono što lani nismo uspjeli. Neće biti lako igrati na Višnjiku, nikad nije ni bilo. Ipak, finale je sasvim druga priča, različita od bilo čega ranije. Izbrisali smo u našim glavama sve što je dosad bilo i fokusirani smo na jednu po jednu utakmicu, rekao je Runjić.

Nesporno je da finale nosi posebne emocije, poseban pritisak, uvijek je tako kada se momčadi bore za trofeje.

– Svi smo svjesni svojih zadataka, pogotovo što se tiče skoka i čvrste obrane. Je li to moja ili bilo koja druga rola nije bitno. Svi moramo biti skupa, čiste glave i spremni na vrhunsko finale – zaključio je Runjić.

A Splitov trener, Slaven Rimac maksimalno vjeruje u svoju momčad, piše na službenoj stranici KK Split.

– Privilegija je biti u finalu, dijele nas tri pobjede od naslova. Sve ono ranije se zaboravlja, ovo nam određuje sezonu i moramo biti na vrhunskom nivou. Radujem se finalu, pauza između polufinala i finala je bila prilično duga. S nestrpljenjem očekujem prvu utakmicu. Svjesni smo svega što ona nosi. Zadar se kroz sezonu pokazao kao bolja ekipa od nas, to su činjenice. Imaju MVP-ja u Božiću, a MVP u Jusupu. Naš plan je dignuti nivo igre protiv njih na veći nivo pa ćemo vidjeti kako će oni odgovoriti. Ključ njihovih dosadašnjih pobjeda vidim u disciplini. Dobro poznaju svoje nedostatke, čak i više nego kvalitete. Mi smo, kad se sve zbroji i oduzme, te utakmice gubili u situacijama gdje bi uzimali neke loše šuteve pa se nakon toga ne bi vratili u obranu ili bi falilo discipline u zagrađivanju. Moramo biti bolji u obveznim dijelovima igre, a po onome što vidim na treningu mislim da će tako i biti – kazao je Rimac.

“Žuti” kroz finale planiraju ići korak po korak.

Idemo utakmicu po utakmicu. Potreban je fokus na svaki posjed lopte, sa što manje grešaka. Ekipa je fokusirana, s nestrpljenjem očekujem početak da vidimo gdje smo sada u odnosu na Zadar. Za početak se nadam pozitivnom ishodu u prvoj utakmici – zaključio je Rimac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...