SPORTSKI RIBOLOV; Ivan Galzina prvak Hrvatske!

Završena su pojedinačna državna prvenstva u disciplini lov štapom iz usidrene brodice – za juniore do 21 godine te seniore. Zadrani iz ŠRD Zubatac Zadar osvojili su zlato, srebro i dvije bronce.
U seniorskoj konkurenciji nakon dva lovna dana, s jednakim brojem plasmanskih bodova, zbog težinske razlike ipak je titulu pojedinačnog prvaka države osvojio Ivan Galzina  s 14.979 grama. Klupski kolega Luka Gredičak imao je 14.080 grama dok je trećeplasirani David Pinezić iz ŠRD Meduze Rovinj imao 13.453 grama.

– Proteklog vikenda istarski Novigrad bio je domaćin pojedinačnog državnog prvenstva. Prvak sam države drugu godinu za redom. U ovom prekrasnom ribarskom mjestu sam se i 2023. godine okitio titulom svjetskog prvaka. Dinamičan i tehnički zahtjevan ribolov. Odlična organizacija. Ova titula znači i potvrda reprezentacije za svjetsko prvenstvo 2025. koje će se održavati u Crnoj Gori– rekao je Ivan Galzina.

Ekipno srebro osvojio je par Marko Sikirić i David Bajlo također reprezentativci Hrvatske u ovoj disciplini. David Bajlo imao je najtežu ribu natjecanja, kantra od 651 gram.

U kategoriji juniora do 21 godine na nedavno održanom pojedinačnom državnom prvenstvu za juniore do 21 godine u Puli, Dominik Ferjančić iz ŠRD Zubatac Zadar osvojio je pojedinačnu broncu te je u ekipi sa Bornom Benić osvojio također broncu.

Dominik ima status reprezentativca do 21 godine te će ove godine nastupiti na svjetskom prvenstvu u Irskoj. Nakon prošlogodišnjeg 5.mjesta na državnom prvenstvu ovo je korak više zato čestitke Dominiku i samo naprijed – poručuju iz ŠRD Zubatac.

Iduće natjecanje očekuje nas već sljedećeg vikenda u Rijeci ekipno državno prvenstvo za seniore i juniore U-21.

 

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...