Uhićen zamjenik moćnog Putinovog generala

U Rusiji je uhićen general-pukovnik Vadim Šamarin, šef Glavne uprave za komunikacije i zamjenik načelnika Glavnog stožera oružanih snaga Valerija Gerasimova. Osumnjičen je za primanje mita velikih razmjera, izvijestili su ruski mediji, prenosi Index.hr.

Kommersant piše kako je pretražena Šamarinova kuća, a potom je odveden na ispitivanje. Ovo je četvrto uhićenje nekog visokorangiranog ruskog obrambenog dužnosnika od travnja, kada je zamjenik ministra obrane Timur Ivanov stavljen u istražni pritvor zbog sumnje da je primio mito.

Putin ranije ovog mjeseca smijenio Šojgua

Od tada su uhićeni i general-pukovnik Jurij Kuznjecov, šef osoblja u ministarstvu obrane, i general-bojnik Ivan Popov, bivši zapovjednik ruske 58. armije. Niz uhićenja dolazi usred velikih promjena u ruskom obrambenom establišmentu, nakon što je predsjednik Vladimir Putin ranije ovog mjeseca smijenio Sergeja Šojgua s mjesta ministra, zamijenivši ga Andrejem Belousovim.

Inače, 2020. je uhićen Halil Arslanov, Šamarinov prethodnik na poziciji šefa Glavne uprave za komunikacije. Arslanov je tada optužen za pronevjeru 6.7 milijardi rubalja. Radilo se o nabavi telekomunikacijske opreme po prenapuhanim cijenama.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...