Važna obavijest iz HZMO-a za umirovljenike o isplati jednokratnih novčanih naknada

HZMO je objavio podsjetnik na dostavu dokaza o visini inozemne mirovine do 31. svibnja radi isplate jednokratnog novčanog primanja za umirovljenike, prenosi N1.

Dokaz može biti:

-potvrda banke iz koje se vidi netoiznos mirovine koji je uplatio inozemni nositelj za veljaču 2024.

-izvadak iz bankovnog računa iz kojeg se vidi netoiznos mirovine koji je uplatio inozemni nositelj za veljaču 2024.

Korisnici mirovine koji su ostvarili staž u inozemstvu, a nisu ostvarili pravo na inozemnu mirovinu, na Tiskanici za dostavu podataka o visini inozemne mirovine ili online obrascu trebaju označiti polje – Izjavljujem da ne primam inozemnu mirovinu.

Korisnici samo inozemne mirovine, uz dokaz trebaju dostaviti i broj transakcijskog računa korisnika mirovine otvorenog u banci u R Hrvatskoj. Napominjemo da je za korisnike samo inozemne mirovine, osim iznosa mirovine (880,00 eura), dodatni uvjet za isplatu JNP-a i prebivalište u R Hrvatskoj u neprekidnom trajanju od najmanje tri mjeseca neposredno prije donošenja Odluke Vlade RH, kao i da inozemnu mirovinu primaju na transakcijski račun otvoren u poslovnoj banci u RH. JNP će biti isplaćen najkasnije u mjesecu lipnju 2024. godine, a o točnom datumu korisnici će biti pravovremeno obaviješteni, naveli su.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...