VIDEO RAZGLEDNICA U Posedarju svečano obilježeni Dan općine i blagdan Duhova

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježen je Dan općine Posedarje i blagdan Duhova.

Godišnja priznanja zaslužili su učenice i učenici tamošnje osnovne škole koji su u ovoj školskoj godini nastupili na županijskim natjecanjima i ostvarili zapažene rezultate.

Uz općinskog načelnika Ivicu Klanca i saborskog zastupnika Ivana Matića okupljenima se obratio i župan Božidar Longin istaknuvši da se sinergijom države, županije te općina i gradova sustavno provode brojni razvojni projekti u svim krajevima Zadarske županije pa tako i oni u Općini Posedarje.

„Iz svega navedenog, jasno je da se ovdje živi i radi intenzivno. Ipak, uvijek se može više i bolje. Baš stoga važno je da lokalna samouprava kontinuirano osluškuje potrebe svojih žitelja te da se trudi osmisliti projekte koji će svojim ostvarenjem podići razinu kvalitete života. U tome će u Županiji, kao i u našim ustanovama, uvijek imati sigurnog i pouzdanog partnera“, poručio je župan Longin dodavši da se u Zadarskoj županiji možemo pohvaliti podatkom da smo i službeno među najrazvijenijim županijama u Hrvatskoj, prema novoj indeksaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

„Vesele nas pozitivni gospodarski pokazatelji – porast izvoza, prosječnih plaća, ali i ono što je posebno važno značajno povećanje broja radnih mjesta. Uz to, treba istaknuti da se trenutno u Zadarskoj županiji provode projekti vrijedni više od 600 milijuna eura, Već spomenuta sinergija svih razina vlasti je ključ uspjeha, kao i kvalitetna suradnja s gospodarstvenicima“, kazao je župan.

Klikni na VIDEO!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...