VOZAČ LIBURNIJE DOBIO OTKAZ Prekrio kameru koja kontrolira broj putnika

Općinski sud u Zadru potvrdio je otkaz koji je tvrtka Liburnija uručila vozaču zbog prekrivanja kamere koja nadzire ulazak putnika i prodaju karata tijekom vožnje od Zračne luke Zadar do kolodvora. Ovaj čin je izazvao sumnju da je vozač prisvojio prihod od prodanih karata. Prema pravilniku društva, riječ je o teškom prekršaju, a vozač je već ranije bio opomenut, zbog čega je skupština Liburnije krajem prošle godine odlučila o izvanrednom otkazu. Vozač je uložio žalbu, koju je Općinski sud nedavno odbio.

U odluci o otkazu navodi se da je vozač u vremenu od 20:09 do 20:52 sati prekrio kameru iznad svog sjedala listom papira, ometajući rad kontrolora. Vozač je tvrdio da je to učinio kao šalu jer nije želio da ga promatra kolega s kojim je u lošim odnosima, te da je kamera bila prekrivena samo dok je autobus stajao u Zračnoj luci čekajući ukrcaj. Kasnije je zaboravio na papir te ga je skinuo tek kod semafora kod Gaženice. Također je tvrdio da sustav naplate karata nije radio te je uspio naplatiti samo tri karte, dok je po dolasku u Zadar naplatio još 22 karte putem prijenosne blagajne koju mu je donijela kolegica.

Međutim, prijava navodi da je nepravilnom upotrebom kamere onemogućena kontrola naplate karata i broja putnika. Voditelj kontrole svjedočio je da su s istim vozačem već ranije zabilježene nepravilnosti, poput izdavanja neispravnih karata, zbog čega je premješten na drugu liniju. U rujnu prošle godine, nakon što mu je udovoljeno molbi da se vrati na liniju za Zračnu luku Zadar, ponovo su se pojavile nepravilnosti. Voditelj sektora izjavio je da je vozač, zajedno s još jednim radnikom, bio upozoren da će dobiti otkaz ako se ustanovi manjak, čak i samo jedan cent, te su postavljene kamere na toj liniji. Na sastanku sljedećeg dana vozaču je rečeno “da uzme knjižicu i da ide ća”.

Poslodavac, koji zapošljava 120 vozača autobusa, naglasio je da bi nedosljednost u kažnjavanju teških povreda radnih obveza poslala lošu poruku svim vozačima i ugrozila obavljanje djelatnosti tvrtke. Skupština Liburnije stoga je zaključila da je otkaz opravdan, a vozač nije uspio osporiti ovu odluku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...