ČAK 1.200 GRAĐANA NA LISTI ČEKANJA Nove grobnice u Zadru nisu za prodaju, već samo za najam

Na listi za kupnju grobnice u ovom je trenutku 1.200 građana. Gradonačelnik Zadra stoga je oporbene vijećnike upozorio da će se pokojnike morati ukapati u zemlju jer mjesta na Gradskom groblju više nema, a zbog blokade proračuna projekt novog groblja u Crnom do daljnjeg je na čekanju.

Direktor Nasada, Josip Krnčević, nedavno nam je iznio najnoviju situaciju oko kupnje novih grobnica, pa tako i ovu oko ukopa u zemlju:

Bez obzira na situaciju s nedostatkom grobnica, imate ljudi koji se ukapaju u zemlju jer jednostavno tako žele. Što se tiče ostalih, oni se snalaze, unajme police i čekaju novi grob ili se ukapaju u grobnicu rođaka, kazao nam je Krnčević, dodajući kako je u ovom trenutku na njihovoj listi za kupnju grobnica 1.200 građana, kazao je Krnčević.

Međutim, zanimalo nas je u kojoj je fazi gradnja novih grobnica na Gradskom groblju s obzirom da i u Gradu upozoravaju kako je “uprava Nasada osposobila posljednje četvorne metre na prostoru Gradskog groblja Zadar za izgradnju tri grobnice s po pet ukopnih mjesta”.

Naime, gradonačelnik je naveo kako su radovi u tijeku, no Krčevića smo pitali u kojoj je fazi izgradnja tih grobnica. On, pak, odmah napominje kako nije riječ o grobnicama za kupnju, već – samo za najam.

– Trebale bi biti gotove do druge polovice lipnja, a riječ je o grobnicama za najam polica, ne za prodaju. A oni koji nemaju groba, ukapaju se u zemlju, kazao nam je Krnčević.

Naime, gradonačelnik je oporbenim vijećnicima uoči sjednice Gradskog vijeća uputio dopis u kojemu navodi kako je na posljednjem radnom razgovoru s direktorom komunalne tvrtke Nasadi d.o.o. Zadar zatražio službenu i potpunu informaciju o broju grobnica i ukopnih mjesta koje su na raspolaganju obiteljima preminulih osoba na području Grada Zadra:

Prema dobivenim podacima, na dan 15. svibnja ove godine, na Gradskom groblju Zadar ne postoji ni jedna raspoloživa grobnica kao niti jedna slobodna polica za ukop. Stoga je trenutno jedino moguć ukop u zemlju. Uprava Nasada osposobila je posljednje četvorne metre na prostoru Gradskog groblja Zadar za izgradnju tri grobnice s po pet ukopnih mjesta. Ti radovi su u tijeku. Na groblju Kožino slobodne su ukupno četiri grobnice. Smatram neizostavnim istaknuti i podatak o tisuću dvjesto upisanih osoba, građana Grada Zadra, na popis zainteresiranih za kupnju grobnice na Novom gradskom groblju Zadar, poručio je Dukić vijećnicima.

No, od novog groblja u Crnom zasad nema ništa. Grad je i dalje u blokadi te nema ni najmanjeg izgleda da će vijećnici na idućoj sjednici podići ruke za proračun i tako omogućiti izlazak iz hladnog pogona, time  i gradnju novog groblja.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...