ČESTITAMO Međunarodne nagrade za Nelu i Milu, učenice OŠ Šime Budinića!

Učenice OŠ Šime Budinića iz Zadra, Mila Biloglav Sinovčić i Nela Teofilov, pokazale su izvanredan talent te se istaknule svojim uradcima u literarnom i likovnom izrazu na međunarodnoj razini.

Nakon osvojenog prvog mjesta na XII. Međunarodnom likovnom, literarnom i novinarskom natječaju „Bogatstvo različitosti“, kada je učenica četvrtog razreda, Nela Teofilov, svojim likovnim uratkom pokazala razumijevanje teme natječaja „U tuđim cipelama“ i poslala snažnu poruku o važnosti prihvaćanja različitosti, u četvrti razred OŠ Šime Budinića pristigla je još jedna međunarodna nagrada.

 

Sudjelujući na Međunarodnom književnom natječaju “Živim danas, a jučer želi biti sutra“ koji organizira Matica hrvatska za Ruhrsko područje za hrvatsku djecu od 1. do 8. razreda širom svijeta, u kategoriji literarnih radova među nižim razredima, učenica Mila Biloglav Sinovčić osvojila je treću međunarodnu nagradu za svoj literarni uradak pod naslovom „Biram“.

Tekst „Biram“ potiče čitatelje da cijene i čuvaju prave vrijednosti života te da svjesno biraju put koji će ih voditi prema sreći i ispunjenosti. Istovremeno, upozorava na opasnosti suvremenog načina života koji može dovesti do gubitka pravih vrijednosti, kao što su međusobna povezanost i jednostavne radosti življenja.

Milin i Nelin uspjeh je inspiracija ne samo njima, već i svim učenicima da slijede svoje snove i istražuju svoj umjetnički potencijal. Ovakvi događaji sjaje u obrazovanju naših učenika i naglašavaju važnost sustavnog pružanja učenicima prilika za izražavanje i napredovanje na globalnoj razini. (Jadranka Dunatov)

P.S. redakcije Antena: Čestitamo Mili, Neli i njihovoj mentorici Jadranki Dunatov uz čiju su podršku učenice postigle izvanredne uspjehe…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...