DOVRŠENA ISTRAGA 28-godišnji Makedonac koji je provaljivao u ugostiteljske objekte i trgovine u Zadru, sada je u pritvoru

Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim državljaninom Sjeverne Makedonije kojeg su, zbog sumnje da je počinio više imovinskih kaznenih djela na području Zadra, u subotu, 15. lipnja uhitili na predjelu Poluotoka.

U prostorijama policije provedeno je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom te ga se sumnjiči da je krajem mjeseca svibnja na području Jazina provalio u kiosk 72-godišnje vlasnice i u službene prostorije u vlasništvu trgovačkog društva, kao i da je na Obali kneza Trpimira provalio ugostiteljski objekt.

Nadalje ga se sumnjiči da je u lipnju ove godine provalio u dva ugostiteljska objekta na Obali kneza Branimira, u jedan ugostiteljski objekt na predjelu Poluotoku te na području Jazina u kiosk u vlasništvu trgovačkog društva kao i u trgovinu drugog trgovačkog društva.

Nakon što je provalio u navedene objekte, iz unutrašnjosti je otuđio novac. Ukupna materijalna šteta pričinjena oštećenima iznosi oko 4 tisuće eura.

Također ga se sumnjiči da je u svibnju ove godine na području Kolovara, iz restorana u vlasništvu trgovačkog društva otuđio novac.

Protiv 28-godišnjaka, policija je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnijela kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio osam kaznenih djela Teška krađa i jedno kazneno djelo Krađa. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja u subotu, 15. lipnja, osumnjičenik  je predan  pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Sukladno odredbama Zakona o strancima, policijski službenici nastavljaju s poduzimanje mjera i radnji prema 28-godišnjem stranom državljaninu, navodi se u policijskom priopćenju.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...