IMA LI HDZ PODRŠKU DP-a? Biloglav: Moj uvjet za proračun je jasan, a to je početak rada Centra za mlade

Obrazlažući najnoviju situaciju uoči sjednice Gradskog vijeća 25. lipnja, njegov predsjednik Marko Vučetić kazao nam je kako će, osim prividnog udovoljavanja uvjeta Enija Meštrovića, HDZ pokušati uvjeriti i DP-ova vijećnika Damira Biloglava kako je Centar za mlade ujedno Centar za umjetnost:

On bi, ukoliko se suoči s tom prevarom, mogao na sljedećem Gradskom vijeću također glasovati protiv proračuna jer je častan čovjek i odluke donosi na temelju argumenata te neće glasovati za proračun ukoliko vidi da su ga prevarili, kazao nam je jutros Vučetić.

DP-ovog vijećnika, Damira Biloglava, stoga smo pitali kakav je njegov stav o proračunu, odnosno je li Vučetićeva konstatacija u vezi njegova stava oko Centra za mlade točna:

Moj uvjet za podršku proračunu je poznat i tu nema nikakvog mudrovanja, ni kalkuliranja. Ukoliko zaista dobijem čvrsta jamstva da će Centar za mlade uskoro doista početi raditi te da će barem dio njegova sadržaja biti u skladu s prvobitnom idejom Centra za mlade, odnosno o problematici koju bi trebao pokrivati, nema nikakvog razloga da konačno ne krenemo u realizaciju jer je žalosno da prostor u koji su potrošeni silni novci već dvije godine stoji zapušten. A imamo jako puno potreba za pomoći mladima kako bi se mogli snalaziti u uvjetima u kojima odrastaju. Ukoliko društvo ne uloži puno više truda u rad s mladima, bojim se da ćemo sutra imati naraštaj opterećen razim oblicima socijalne patologije kao izravne posljedice prema mladima u ovom trenutku, pojašnjava Biloglav.

Podsjeća kako Grad i dalje nema javnu ustanovu koja bi upravljala Centrom za mlade te je njegov uvjet bio da se barem dio toga prostora da na raspolaganje za svrhu za koju su i pokrenuli ovaj projekt.

Već smo dugo bez proračuna, a ukoliko ga sada ne izglasujemo, ponovno idemo u novu odluku o privremenom financiranju, a tako ćemo dogurati i do kraja godine. Nitko nije zadovoljan činjenicom da Grad nema proračun te mislim da bi svi politički akteri trebali napraviti napor da se ovo pitanje konačno riješi u interesu građana. Ukoliko Centar za mlade doista počne funkcionirati, nema razloga da ne podržim proračun. Pritom bih htio naglasiti da to nema nikakve veze s činjenicom da je DP nacionalno u koaliciji s HDZ-om jer već sam i prvog dana rekao da to neće imati apsolutno nikakvog utjecaja na naš rad u lokalnim samoupravama, poručuje Biloglav.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...