OBRAT Joso Nekić: Neću biti savjetnik pročelnici Magaš, idem u mirovinu!

Nakon što smo danas objavili komentar o imenovanju profesorice Tihane Magaš za pročelnicu odgoja i obrazovanja Grada Zadra, javio nam se bivši pročelnik ovog odjela, Joso Nekić, želeći pojasniti situaciju oko njegova satusa u ovom odjelu. Naime, u teksu smo napisali:

Tihana Magaš za koju smo prije šest mjeseci naveli da je nova pročelnica za odgoj i obrazovanje tako ovih dana preuzima gradski odjel, Nekić joj postaje savjetnik, a Grad može zadovoljno trljati ruke kako je narodu pred nosom zaposlio još jedan svoj kadar glumeći kako izabire najboljeg kandidata.

Međutim, Nekić nam kaže kako neće biti savjetnik niti novoj pročelnici Tihani Magaš, ali niti ikome u Gradu Zadru jer – ide u mirovinu!

Dok iskoristim sav godišnji odmor, već dolazi Nova godina. Zaželio sam se biti slobodan čovjek, imam 42 godine mirovinskog staža, hoću biti sobodan čovjek i raditi mnoge druge stvari. Imam 63 godine i kad ću u mirovinu ako neću sad? Donio sam osobnu odluku da 1. siječnja idem u mirovinu, naradio sam se, kazao na je Nekić.

S obzirom da ima golemo iskustvo u ovom odjelu, iako nije savjetnik novoj pročelnici koja o vođenju ovog resora pojma nema, Nekić će joj dobro doći da joj pomogne dok se ne uhoda u posao. Naime, dobra je praksa bila da mjesta pročelnika preuzimaju njihovi zamjenici ili pomoćnici, odnosno osobe koje su godinama u istom resoru i znaju kako se radi, a ne osobe sa strane koje nikad nisu radile u gradskoj upravi.

Dok pohvata konce, Magaševoj će eventualno pomoći njeno iskustvo u školi, no jedno je biti profesorica, a drugo je upravljati ovao važnim resorom u gradskoj upravi.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...