ODLUKOM GRADSKE KOMISIJE Petero najsiromašnijih Zadrana danas dobilo socijalne stanove!

U gradskoj vijećnici upravo je završen sastanak Komisije za dodjelu u najam gradskih stanova. Najvažnija odluka današnje sjednice je – petero najsiromašnijih građana dobit će socijalni stan!

Ovu vijest potvrdio nam je predsjednik Komisije, DP-ov vijećnik Damir Biloglav, koji kaže kako mu je ovo danas najsretniji dan na čelu Komisije. Naime, otkako je od bivšeg predsjednika preuzeo ovo gradsko tijelo, Biloglav se bori za što transparentniji rad Komisije, upravo s ciljem kakvog su i ostvarili danas – da socijalni stan doista dobiju oni najpotrebitiji:

Riječ je o pet manjih stanova kojima smo, na sveopće zadovoljstvo svih nas su Komisiji, jednoglasnom odlukom riješili problem čak petero zadarskih obitelji. U jednom će stanu tako biti sama žena s invaliditetom, teški bolesnik, a u druge će useliti obitelji. Stanovi su građanima dodijeljeni na prijedlog Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu krb s obzirom da oni prate problematiku te znaju koji su hitni slučajevi koje se ne mora rješavati prema listi prioriteta, kazao nam je Biloglav.

Za listu socijalnih stanova ističe kako se još jednom pokazala kao jedan beživotan dokument koji će tek pokazati koliko odgovara stvarnom stanju na terenu.

Dvoje od ovih petero dobitnika stana bili su i na toj listi, a ostali su riješeni na zahtjev s obzirom da Odjel za socijalu ima pravo godišnje donijeti sedam prijedloga za osobe izuzetno teškog socijalnog stanja, a upravo su tri takva danas bila na našem popisu. Sada samo treba riješiti potpisivanje ugovora, ali i napraviti neke popravke u onim stanovima u kojima je to neophodno jer neki su stanovi u jako dobrom stanju, a neki traže određene prepravke, popur farbanja, no to će se sve riješiti u vrlo kratko vrijeme, kaže Biloglav koji je, što se tiče objave liste prioriteta već napomenuo kako se dokazalo da, ukoliko se radi pošteno i transparentno, nema nikakvog razloga ne objaviti listu, osobito ako želimo pomoći našim sugrađanima.

Na ovaj se način otklanja sumnja u eventualne zloupotrebe jer lista i jest objavljena s namjerom da se prikupe daljnje informacije i uklone moguće nepravilnosti. To mi je i bio primarni cilj njene objave, poručio je predsjednik Komisije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...