PETICA ZA DOMOVINU Peta utrka na 5 kilometara: Jedanaestogodišnji Emil Jones senzacionalni pobjednik!

U Zadru je na Dan državnosti kod dvorane Sportskog centra Višnjik održana peta Petica za Domovinu. Utrka dužine pet kilometara, u organizaciji Atletskog kluba Alojzije Stepinac, trči se u čast Domovine i konstituiranja prvog višestranačkog Sabora Republike Hrvatske 1990.

Prvo mjesto u ukupnom poretku i muškoj konkurenciji osvojio je senzacionalni 11-godišnji dječak Emil Jones iz AK Fit Zaprešić.

Emil je uz Vanju Petrović iz AK Alojzije Stepinac ujedno i jedini sudionik koji je sudjelovao u svih pet dosadašnjih utrka.

Dora Mlinarić iz AK Knin bila je druga u ukupnom poretku te prva u ženskoj kategoriji. Treći je ciljem prošao Luka Perić iz ASK Zadar koji je bio drugi u konkurenciji trkača. Četvrta je bila Maja Prahin Hotko, druga u konkurenciji žena, a peti Marko Gulan iz AK Sv. Ante Poličnik koji je zauzeo treće mjesto u muškoj konkurenciji. Treća među ženama bila je Vanja Petrović iz AK Alojzije Stepinac.

Medalje i pehare najboljima podijelio je Mladen Peša predsjednik AK Alojzije Stepinac. Svi sudionici su dobili spomen medalje, a najbolji u dobnim kategorijama i posebna odličja za rezultate koji su ih doveli do postolja.

Organizaciju utrke pomogli su Sportski Centar Višnjik, Grad Zadar i Zadarska županija.

Autor Fotografija: Ante Špaleta

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...