RASPAD SUSTAVA Nakon Adele Frank, još dvoje vijećnika sprema se napustiti Enija Meštrovića

Najveće izborno iznenađenje lokalnih izbora, Enio Meštrović koji je 2021. osvojio sedam mandata, ovih dana doživljava potpuni krah. Priopćenje predsjednice Kluba vijećnika, Adele Frank, samo je potvrda onoga o čemu se već dulje vrijeme priča u lokalnom političkom prostoru, a to je da se dio Meštrovićevih vijećnika sprema napustiti njegovu listu.

Uostalom, i sama Frank kaže kako je odluku donijela “nakon zaista dugog promišljanja“, odnosno da njena odluka nije ishitrena, već da je dobro razmislila o ovom važnom političkom, no reklo bi se, i ljudskom potezu.

Naime, nije tajna da je dio Meštrovićevih vijećnika nezadovoljan njegovim radom u Gradskom vijeću, prije svega uvjetima koje Gradu postavlja kako bi podržao proračun. Dio njih u povjerenju nam je kazao kako im je dosta situacije u kojoj je čitav grad blokiran, a najviše ispaštaju udruge koje jedva spajaju kraj s krajem, osobito one koje skrbe o osobama s invaliditetom i djeci s mentalnim poremećajima.

Adela Frank stoga u priopćenju iskreno navodi kako je sve ove godine sa svojim kolegicama i kolegama s Nezavisne liste dijelila i dobro i loše te “da se nisu uvijek svi slagali oko svakog pitanja, ali to nisu javno pokazivali“. No, koliko god su se trudili raditi po Meštrovićevim nalozima, situacija je posljednjih dana kulminirala toliko da dio njih jednostavno više ne može ostati uz njega.

Gubitak predsjednice kluba stoga je velik udarac ne samo Enijevom političkom rejtingu, već i njegovu egu koji se, poletjevši na krilima uspjeha na lokalnim izborima, toliko napuhao da je bilo pitanje dana kada će se njegova politička priča početi raspadati poput mjehurića od sapunice.

Krenulo je s velikim porazom na izborima za Sabor u kojemu je njegova lista u 9. jedinici doživila potpuni fijasko, a nastavilo se s izborima za Europarlament na kojima je Meštrović doživo još jedan veliki poraz. Odlazak jedne od najboljih gradskih vijećnica, koja je uvijek pedantno baratala tematikom koju izlaže, udarac je kojega će i Enio i njegov alijas Ričard teško preboljeti.

Njegov politički ugled urušava se poput kule od karata, a napusti li ga još ovo dvoje vijećnika nezadovoljnih posljedicama njegovih odluka o proračunu, Meštrović se može pozdraviti s političkom karijerom kakvu je imao dosad. Ni Ričard ga više ne može spasiti…

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...