ŠTO JE DUKIĆU OVO TREBALO? Primio Akciju mladih koja je sazvala sastanak samo zbog pet minuta pažnje

Ante Rubeša na mjestu gradonačelnika. Zvuči nevjerojatno, ali jučer je predsjednik Akcije mladih u gradskoj vijećnici doista sjedio na mjestu gradonačelnika Branka Dukića. A ovaj je pritom dao sve do sebe da pokaže kako uvažava Rubešino mišljenje iako je svima i prije sastanka na temu proračuna bilo jasno da od dogovora nema ništa.

Naime, već nakon Rubešinih prvih rečenica o amandmanima i navodnoj podršci proračunu bio je jasno da je ovo samo još jedna njegova predstava za javnost. Akcija mladih već odavno nije bila u javnosti, a sastanak kod gradonačelnika, i to na njihov poziv, vratio ih je u centar medijske pažnje.

Kako nema sjednica Gradskog vijeća, nema ni prilike za urlanje po hodnicima, dobacivanja iz klupe, opomena i zazivanja policije. Rubeši je ova medijska hibernacija dojadila pa se sjetio sam sebe pozvati kod gradonačelnika, a ovaj je to morao prihvatiti radi sveopćeg dojma demokracije izvršne vlasti.

A da Rubeša nije došao na konstruktivan razgovor pokazuje i njegova zadnja izjava iz priopćenja što ga je došao pročitati pred kamerama, u kojemu i nesvjesno otkriva o čemu se zapravo radi kada ističe da ne ucjenjuju i da sastanak nisu tražili zbog sebe.

Ne želimo da ovo shvatite kao uvjet, ucjenu ili štogod, ne tražimo ništa za sebe. želimo da naši sugrađani osjete dobrobiti naših pretežno socijalnih a prije svega društvenih prijedloga i programa. Želimo sačuvati grad od daljnje betonizacije. Nama je naša riječ svetinja i nismo kao neki koji nakon jednog uvjeta postavljaju novi. Jasno izjavljujemo da ćemo na sjednici Gradskog vijeća, na kojoj će točka prostorni plan s našim sugestijama, prethoditi točci proračuna, podržati naše amandmane koji će biti sastavni dio proračuna, poručio je Rubeša gradonačelniku.

Ovaj je samo nemoćno  slušao što Rubeša govori jer mu je i prije njegova dolaska bilo jasno da je riječ samo o još jednoj Rubešinoj predstavi za narod jer da mu je doista stalo do proračuna, bio bi se odazvao na sastanke s predsjednicima stranačkih klubova. A prije svega bi zatražio sastanak bez nazočnosti javnosti kako bi se on i Dukić što otvorenije mogli dogovoriti oko proračuna. Međutim, Rubeša bez medija je kao riba bez vode.

Na sastanku se ipak čulo nešto pametno, a to je Dukićeva ocjena Rubešinog rada za kojeg su svi već shvatili kakav je – Rubeša je djetinjast i njegov politički rad svih ovih godina karakteriziraju durenje, vikanje, prekid sjednica, vrijeđanje…  Dakle, sve ono što rade djeca u vrtiću.

Dosadašnji stil vaših političkih rasprava je bio nezreo, bolje da se nekada nisu ni održale. Ako ne bude konstruktivne rasprave, bolje da se ni ne nađemo, poručio je Dukić čelniku Akcije mladih znajući da je bilo kakav dogovor s Rubešom ravan letu na Mjesec.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...