SVE NAPETIJA SITUACIJA Radeta: Naš stav ostaje isti, nećemo glasovati za proračun

Šest dana uoči proračunske sjednice zadarskog Gradskog vijeća situacija je sve napetija. Javnost će sada budno pratiti kako će na točci proračuna glasovati bivša Meštrovićeva vijećnica Adela Frank koja je danas medijima poslala priopćenje o ostavci na sve vijećničke dužnosti. DP-ov Damir Biloglav i nezavisni Damir Burčul već su nam rekli svoje stavove oko glasovanja na idućoj sjednici, a Akcija mladih svoje je uvjete iznijela na sastanku u gradskoj upravi.

Kako će u srijedu glasovati SDP, odnosno je li se promijenio njihov stav oko uvjeta izglasavanje proračuna, stoga smo pitali predsjednika zadarske organizacije, Danijela Radetu. Međutim, u njihovu se stavu očito ništa nije promijenilo jer Radeta kaže kako je njihovo mišljenje po tom pitanju jasno – protiv proračuna su bili te ostaju i dalje:

Stavove sigurno nećemo mijenjati preko noći jer Grad ništa nije uspio napraviti od prethodne sjednice na kojoj se glasovalo za proračun. Stoga kod nas sve ostaje nepromijenjeno jer već smo iznijeli naše uvjete: prvi put to je bilo uklanjanje ustaških murala, a drugi da se otkrije tko je izdao nezakonite građevinske dozvole mafijašima iz građevnskog sektora s obzirom da vidimo kakav se nered događa u prostoru. Kako niti na jedno ni drugo nismo dobili odgovor, ostajemo pri svom stavu. U gradu se ništa ne mijenja, jedino što u Zadru treba promijeniti je HDZ i to je ono što nas čeka u svibnju prošle godine. Jer oni nisu u stanju u tri godine zakrpati 50 metara ceste, a kamoli realizirati ove projekte koje najavljuju, poput Zadra 2 i Vrata grada, poručuje čelnik zadarskog SDP-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...