ZA NE POVJEROVATI Nitko se nije javio na natječaj za najam jednog od najatraktivnijih prostora na Poluotoku!

Znamo da već godinama vlada prava jagma za poslovnim prostorima u Zadru, osobito na Poluotoku koji se ljeti pretvara u kompleks apartmana s ćevabdžinicama, slastičarnama i suvenirnicama. Međutim, iz Nasada stiže jedna nevjerojatna vijest – niti jedan kandidat nije im se javio za zakup prostora u srcu Kalelarge.

Naime, još 20. svibnja ova gradska tvrtka objavila je Javni natječaj za zakup poslovnog prostora, a riječ je o prostoru u kojemu je dosad bila knjižara VBZ. Ugovor im je istekao i nisu ga više produljivali te su Nasadi oglasili najam ovog prostora na adresi Široka ulica 11, površine 91 metara četvornih. U natječaju napominju da je namjena poslovnog prostora trgovina na malo u prodavaonicama, osim trgovine motornim vozilima i motociklima, zatim financijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja, pravne i računovodstvene djelatnosti te arhitektonske djelatnosti i inženjerstvo.

Početna cijena mjesečne zakupnine, kaže nam direktor Nasada Josip Krnčević, je 25 eura po kvadratu, bez PDV-a, a prostor se u zakup daje na pet godina. No, natječaj je završen, a nitko živ nije im se javio za ovu izuzetno atraktivnu lokaciju. Zašto, pitamo Krnčevića.

Žao mi je što su dosadašnji zakupci otišli jer su bili korektan poslovni partner, no ugovor im je istekao 10. svibnja. A ovako loš odaziv mogu samo komentirati činjenicom da je natječaj objavljen krajem svibnja te da je bilo kojem zakupcu prekasno ovaj prostor pripremiti za ljeto. Onaj tko je tražio poslovni prostor vjerojatno je to već riješio, kaže Krnčević, napominjući kako zasad neće ići u novi natječaj.

Atraktivan prostor u centru Poluotoka tako će cijelo ljeto zjapiti prazan te ostaje vidjeti hoće li se na drugom natječaju ipak netko javiti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...