FOTO GALERIJA! Kulturno ljeto u Novigradu: Promenada- smotra dalmatinske pisme i -‘fešta nad feštama’!!…

Upravo je završila još jedna od sjajno oragniziranih ljetnih manifestacija bogata kulturnom i gastro ponudom lokalnim žiteljima, stranim i domaćim turistima, ali i svima željnim tradicijskog pjevanja, plesanja, dobre spize, bogate ponude malih OPG-ova i etno-proizvoda.

Večeras – ili ako hoćete sinoć- se u Novigradu “dogodila” Zadarska županija u malom, Opcina Novigrad, Turistička zajednica, a ponajviše članovi KUD-a… bili su gostoljubivi, veseli i izvrsno organizirali događaj. Doslovce, to je uistinu bila prava promenada.

Program je započeo raspjevanom plovidbom brodicama na kojima su u svom tradicijskom ruhu svi izvođači pjevali i svirali, a zatim, na isti način, veselo i raspjevano, prođirali novigradskom promenadom i upotpunili sjajan ugođaj…

 

A onda je uslijedilo finale, pozornica “isprid općine” bila je okružena mnoštvom izvođača i publike, svi su podržavali jedni druge: nesebično i iskreno. Kolajna izvođača od klapa, KUD-ova, etno-performera… najbolje od najboljega!

U Novigradu su nas tako oduševili domaći KUD Fortica, KUD “Sveti Lovre” Vrsi, KUD “Zadarski tanac,” Ženska klapa Kandelora, Muška klapa Ponnistra … A kako je izgledala “fešta poslije fešte”, to od nas nećete čuti. Što se dogodi u Novigradu, ostaje -u Novigradu…

… a fešta i atmosfera, uoči i za događanja, ispod našeg tekstića u stotinjak slikica!

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...