KATALINIĆ O HNK ZADAR: “Oko kluba su političke zavrzlame!”

Bivši nogometni vratar splitskog Hajduka, Ivan Katalinić (73) – jedno vrijeme bio je trener i NK Zadar. Bilo je to u sezoni 1997/98.

Šjor Ivan smatra – kako je politika uplela prste oko četvrtoligaša – HNK Zadar.

– Koliko znam oko Kluba su političke zavrzlame – već godinama. Još dok sam bio trener NK Zadar – pričalo se kako će se raditi novi stadion na zemljištu gdje je nekada bila vojska. Radi se o velikom kompleksu koji je u blizini grada, na kojem bi se mogao napraviti stadion kapaciteta 10 do 15 tisuća mjesta. Ponavljam, zavrzlama je velika jer se umiješala politika, govori Katalinić i nastavlja:

– Žalosno je što Zadar nema prvoligaša jer veliki je grad s nogometnom tradicijom. Bez dobre organizacije nema ništa, legendarni vratar ‘Bilih’ sjetio se i trofejnih zadarskih nogometaša:

– Drago mi je što su igrači iz Zadra uspjeli u karijeri. Spomenut ću Modrića, Subašića, Vrsaljka i Livakovića. Sve su to Dalmatinci, a Dalmacija je oduvijek bila rasadnik sportaša, vodio je Katalinić i NK Zadar – prije 26 godina kad su Stanovi bili krcati:

– Bio sam trener Zadra u sezoni 1997/98 – sjećam se kako je protiv Dinama na Stanovima – bilo 13 tisuća ljudi. Dobili smo ih 2:1. Imali smo dobru momčad i ostvarili dobar rezultat tu sezonu, pohvalio je Rena Sinovčića:

– Pokazao je da je dobro vodio Klub, krenula je priča o Hajduku koji već dugo, predugo, čeka na naslov:

Frustracije su velike s obzirom na to da Hajduk već toliko godina nije bio prvak. Puno bi se knjiga moglo napisati o tome – zašto se to događa Hajduku. Želio bih da se dogodi da i strani trener – napokon, bude prvak s Hajdukom. Stranim trenerima potrebno je više vremena jer mi smo u Splitu i Dalmaciji specifični ljudi. Treba znati dovesti i kvalitetna strana pojačanja, a ne nešto bez veze, ne sviđaju mu se pojačanja koja se dovode ‘na silu’:

– Ne želim komentirati ništa u vezi s mogućim dolaskom Džeke i Rakitića jer stalno se nešto piše, a ništa se ne događa. Dobro je za Hajduk što je Perišić odlučio ostati. Iako je upao u godine i imao veliki problem s ozljedom, ali on zna najbolje što mu odgovara. Na Poljud ne dolazim još od 2015. godine, zaključio je Katalinić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...