Nijemci žele kupiti šećeranu Viro?

Marinko Zadro, najveći pojedinačni dioničar šećerane Viro kupcu iz Njemačke prodaje vlasnički udio u svojem šećernom biznisu, piše Jutarnji list koji se poziva na izvore bliske kompaniji i obitelji Zadro.

Njegov sin, Željko Zadro predsjednik Uprave Vira jučer je bio u Njemačkoj na poslovnim pregovorima s potencijalnim kupcem, strateškim partnerom koji dubinski snima poslovanje kompanije, piše Jutarnji. No kako list doznaje, još uvijek nije odlučeno hoće li novi strani vlasnik hrvatske šećerane prvo kupiti 25 posto dionica, a potom predati javnu ponudu za preuzimanje ostatka budući da dionice kompanije kotiraju na Zagrebačkoj burzi ili će sa strateškim partnerom dogovoriti prodaju cijele kompanije odjednom, na što bi trebali pristati i ostali dioničari Vira među kojima su i hrvatski mirovinski fondovi.

Na takav potez Marinko Zadro se, prema izvorima bliskim njemu, odlučio nakon što je zaključio da po ulasku Hrvatske u EU virovitička šećerana neće moći dugoročno uspješno poslovati bez strateškog partnera, piše Jutarnji list.

 
prodajašećerviro