PK Zadar ugostio 100 natjecatelja za osobe s invaliditetom

18.03.2017. PK Zadar bio je domaćin drugog plivačkog natjecanja za osobe s invaliditetom. Pod krovnom organizacijom, Hrvatskim plivačkim savezom osoba s invaliditetom te uz pomoć Grada, Županije, ŠC Višnjik i sponzora Ottobock, održalo se otvoreno Regionalno PH na kojem je sudjelovalo 13 klubova iz Hrvatske i Slovenije. Tako je PK Zadar doveo i promovirao sve ono na temu plivanja s osobama s invaliditetom na čemu godinama radi.

Plivači su se natjecali u 12 disciplina u 2 dijela programa te u 16 kategorija (fizička i intelektualna oštećenja). Na natjecanju su nastupili i Hrvatski reprezentativci, sudionici europskih i svjetskih natjecanja; medalje su se dijelile u svakoj kategoriji, kao i u otvorenoj konkurenciji za 3 najbrža rezultata natjecanja svake discipline.
U PK Zadar posebno su ponosni na kategoriju C21- kategorija za osobe s Down sindromom koja je uvrštena u kategorije tek 2016. u Zadru.
Iz PK Zadar zahvaljuju svima koji su omogućili natjecanje: bazenu Višnjik i ŠC Višnjik, cijeloj sudačkoj organizaciji na čelu sa vrhovnom sutkinjom Irenom Kozulić, informatičkoj obradi, liječniku natjecanja dr. I.Kolegi i plivačima koji su potpomogli natjecanje.
U PK Zadar se nadaju da će ovo natjecanje potpomoći otvaranju novih horizonata za osobe s invaliditetom u Zadru.
Natjecanje je otvoreno pokaznom utrkom plivača „Zadra“ iz programa
„Sreća u vodi“ s kojima radi trener Nikola Deković, prof. a trenerica natjecatelja, Danijela Kurtin, prof. jako je zadovoljna nastupom Lucije Mijolović i Maria Mrčele. Na domaćem terenu, Lucija je došla do niza osobnih rekorda a u svojoj je kategoriji osvojila prvo mjesto u svih 5 disciplina u kojima je nastupila (50m prsno 54:08,100m prsno 2:00.30, 50m slobodno 43:94, 100 slobodno 1:37.89, 200 mješovito 4:07.34) te 3 druga i 2 treća mjesta u apsolutnoj konkurenciji. Mario Mrčela , kategorija S14, isplivao je zlato (50m prsno 45:15), srebro (100m prsno 1:45.85) i broncu (50m slobodno 36:74).
Iduće natjecanje koje ih očekuje je u svibnju u Zagrebu a Lucija Mijolović sprema se za Europsko prvenstvo plivača s Down sindromom (listopad, Pariz).
Svi prisutni obilježili su bazen Višnjik ovu subotu, naročito natjecatelji koji su pokazali snagu duha i tijela a iz PK Zadar streme prema popularizaciji plivanja i sporta za osobe s invaliditetom u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...