U WhatsAppu možete provjeriti točno vrijeme kada su vaše poruke pročitane – evo kako se to radi

Popularna aplikacija za čavrljanje ima značajku pomoću koje je moguće provjeriti kada je poruka točno poslana i pročitana. Pokazat ćemo vam kako je možete koristiti.

Kako biste provjerili kada je vaša poruka pročitana, otvorite WhatsApp, pronađite poruku koja vas zanima i onda na nju dulje pritisnite prstom. Vidjet ćete nekoliko novih ikona. Pritisnite na stavku s tri točkice i birajte opciju Info. Ovo će prikazati dva vremena: vrijeme dostave (Delivered) i vrijeme kada je poruka pročitana (Read).

Funkcija radi u razgovorima s jednom osobom ili grupom, gdje je umjesto jednog vremena čitanja i dostave napisana lista za svakog sudionika. Za pune detalje pritisnite ime sudionika razgovora. Vodite također računa da ne možete provjeriti vrijeme dostave i čitanja za tuđe poruke, već samo za one koje ste poslali vi.

Ako osoba nije pročitala vašu poruku, vidjet ćete crticu u polju Read. Također ćete naići na slučaj kada će WhatsApp polje za vrijeme čitanja ostaviti praznim. Ovo znači da je vaš sugovornik isključio opciju prikaza potvrde čitanja – još jednog načina na koji u aplikaciji možete održati bar neku razinu privatnosti.

Ako i vi želite isključiti potvrdu pročitanih poruka, to možete otići odlaskom u izbornike Settings > Account > Privacy gdje ćete isključiti opciju za potvrdu čitanja, odnosno Read Reciepts. Isključivanje potvrda o pročitanim porukama u grupnim razgovorima ne funkcionira, upozorava Tportal.

 
porukavijemewhatsapp