Obožavate talijansku kuhinju? Imamo odličan recept za kremastu tjesteninu s piletinom

Sa samo nekoliko sastojaka, od kojih većinu vjerojatno imate kod kuće ili u najbližem dućanu, dobit ćete jednostavno i ukusno jelo kojim ćete obradovati nepce svih ukućana.

U originalnom receptu kao tjestenina se preporučuju lingvini, ali sumnjamo da ćete primijetiti razliku ako ih zamijenite nama dostupnijim špagetima.

Potrebni sastojci

  • žlica maslinovog ulja
  • 225 g šampinjona, narezanih na četvrtine
  • 300 g fileta pilećih zabataka, narezanih na trakice veličine prsta
  • 75 g pancete, narezane na kockice
  • 300 g lingvina (ili špageta)
  • ¾ žlice senfa s cjelovitim zrnima
  • žlica svježeg lišća timijana
  • 250 g ricotte
  • 40 g sira Grana Padano, naribanog (naribajte i za posluživanje)

Postupak pripreme

U veliku posudu ulijte vodu, posolite i pustite da proključa. Za to vrijeme u dubokoj tavi na srednje jakoj vatri zagrijte ulje i pržite gljive, piletinu i pancetu dok sva tekućina ne ispari iz tave, a gljive i piletina poprime zlatnu boju.

 

Prema uputama s pakiranja skuhajte tjesteninu u kipućoj vodi, ocijedite je i sačuvajte veliku čajnu šalicu škrobne vode od kuhanja.

U tavi s piletinom pomiješajte senf, veliki prstohvat soli, svježe mljeven crni papar po želji i veći dio timijana. Zatim dodajte ocijeđenu tjesteninu, ricottu, Grana Padano i veći dio sačuvane škrobne vode od kuhanja tjestenine.

Dobro miješajte na srednje jakoj vatri dok se riccota ne pretvori u glatki umak. Po potrebi, za kremastu konzistenciju dodajte još sačuvane škrobne vode od kuhanja. Provjerite je li dovoljno začinjeno i prije posluživanja po želji pospite preostalim timijanom i naribanim sirom Grana Padano, piše Tportal.

 
paštapiletinaručaktjestenina