Održana početna konferencija projekta “Za bolje sutra, za sretnija jutra”

Početna konferencija projekta Doma za odgoj djece i mladeži Zadar „Za bolje sutra, za sretnija jutra“ održana je u srijedu 24. studenoga 2021. godine u prostoru Matice hrvatske Zadar.

Okupljenima su se obratili zamjenica ravnateljice Doma za odgoj djece i mladeži Zadar Ljiljana Šarić te ravnateljica Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA Marina Dujmović Vuković.

Nositelj projekta je Dom za odgoj djece i mladeži Zadar, a partner na projektu je Odgojni dom  Bedekovčina. Projekt je u potpunosti financiran od strane Europskog socijalnog fonda u iznosu od 5.040.000,00 kuna, a vrijeme trajanje njegove provedbe je od srpnja 2021. do lipnja 2023. godine.

„Cilj projekta je pridonijeti procesu deinstitucionalizacije za djecu s problemima u ponašanju i djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Projekt omogućuje djeci s problemima u ponašanju i djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi izvaninstitucijske socijalne usluge na području Zadarske i Krapinsko-zagorske županije koje im osiguravaju ostvarivanje prava na život u zajednici. Projekt također omogućuje jačanje kapaciteta zaposlenika edukacijom i supervizijom te povećanje svijesti o procesu i potrebama ciljnih skupina provedbom kampanje.“ – predstavila je projekt zamjenica ravnateljice Šarić. Dodala je kako su Domu za odgoj djece i mladeži Zadar dodijeljena bespovratna sredstava u svrhu provedbe aktivnosti usmjerenih na deinstitucionalizaciju Doma kroz prelazak na organizirano stanovanje. Aktivnosti uključuju i sveobuhvatnu podršku korisnicima te zapošljavanje stručnjaka i osnivanje mobilnog stručnog tima.

„Kroz aktivnosti kao što su organizirano stanovanje, savjetovanje i pomaganje te organizacija poludnevnog boravak omogućit će se bolja kvaliteta socijalnih usluga za djecu i mlađe punoljetne osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi, djecu i mlađe punoljetne osobe s problemima u ponašanju kao i za članove njihovih obitelji i udomiteljskih obitelji.“ – kazala je ravnateljica Dujmović Vuković i poručila: „Agencija kao regionalni koordinator na raspolaganju je ustanovama kako bi im pomogla oblikovati projekte kako bi se bespovratnim sredstvima radilo na jačanju kapaciteta stručnih službi, podizanju svijesti javnosti i unaprjeđenju kvalitete života.“.

Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA kao regionalni koordinator pružat će stručnu i tehničku pomoć Domu u provedbi projekta. Angažman Agencije na ovom projektu omogućuje projekt ZADRA NOVA ZA VAS kroz koji se financira rad djelatnika Agencije, a usluge provedbe ne stvaraju financijski teret za korisnika. Projekt je sufinanciran sredstvima tehničke pomoći u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...