Visoke temperature mogle bi pokvariti meso za sušenje Visoke temperature za ovo doba godine velik su problem za svinjokolju i obradu mesa, posebno za njegovo sušenje. Stjepan Filić… 27. prosinca 2023. 11:06
Zbog visoke cijene buta, pršuta bi moglo biti sve manje, a i to manje plaćat ćemo znatno skuplje Ante Madir, izvršni direktor klastera Hrvatski pršut kaže kako je kilogram svježeg svinjskog buta lani u ovo vrijeme koštao 1,80… 3. rujna 2022. 06:59
Butić pršuti – najbolji domaći suhomesnati proizvodi na jednom mjestu! Na tržištu nije jednostavno odabrati pravi pršut, a takvu vrhunsku deliciju može proizvesti samo spoj tradicije i moderne… 25. lipnja 2020. 09:14
Čuli smo za slavonski pršut, ali što je pobogu dalmatinska šunka!? Šunka ili pršut, jedna je od najvećih dvojbi koja nas čeka u planiranju skorog uskrsnog stola. No niti su svi pršuti isti, niti su… 26. ožujka 2017. 08:07
Istraživanje hrvatskih znanstvenika: “Naši suhomesnati proizvodi su zdravi, a najmanje soli imaju dalmatinske poslastice” Prosječnim korištenjem tradicionalnih mesnih proizvoda u Hrvatskoj ne prelazi se preporučeni dnevni unos soli, unatoč činjenici da… 9. prosinca 2016. 18:58
Dalmatinski pršut kreće u osvajanje azijskog tržišta Hrvatska godišnje proizvede oko 300 tisuća pršuta, čak 90 posto od te količine na tržište plasiraju pršutari iz dalmatinskih… 13. studenoga 2016. 08:24
Najavljeni Dani dalmatinskog pršuta u Zagrebu; Zadarskih pršuta najviše! Od trenutka kada se vještina prerade i očuvanja svinjskog mesa soljenjem i sušenjem iz starog Rima proširila europskim kontinentom,… 7. listopada 2016. 17:32
Kako spasiti hrvatski pršut? S četiri zaštićena pršuta na razini Europske unije Hrvatska je stala uz bok Italije koja ih ima šest i Španjolske koja je zaštitila… 20. veljače 2016. 09:21
Građanima koji donesu pršute na sušenje onemogućen ulaz U ponedjeljak ujutro benkovačka policija dobila je dojavu o blokadi ulaza u Veletržnicu. Po toj informaciji netko je vozilom… 19. prosinca 2012. 07:48