Pauk: “Ministar Vrdoljak je magarac bezobrazni!”

Subotnji istup ministra graditeljstva Ivana Vrdoljaka koji je, doduše, u Šibeniku bio u funkciji dopredsjednika HNS-a na sastanku s lokalnim narodnjacima, iznervirao je Šibensko – kninskog župana do te mjere da mu je poručio – ne zaslužuje biti ministar, taj, da ne kažem, magarac bezobrazni – rekao je jutros župan Goran Pauk, piše Šibenik IN.

Tema jutrošnje konferencije za novinare koju župan periodično organizira pod nazivom Javnost ima pravo znati, svela se na komentiranje istupa ministra Vrdoljaka i problematiku legalizacije bespravno sagrađenih objekata, a o problemima s kojima svakodnevno ratuje struka na terenu, govorio je pročelnik Gojislav Krnić iz županijskog Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju.

Podsjetimo, ministar Vrdoljak u subotu je optužio Županiju za nerad jer su, kako je rekao, odradili premalo predmeta iz oblasti legalizacije, a HDZ-ove župane nazvao je parazitima i populistima.

– Taj ministrov nastup bio je tragično predizboran, a ministar je svoju funkciju iskoristio za najbrutalniji politički obračun. Umjesto da rješava problem legalizacije, sveo je temu na političku borbu i izvrtao podatke jer nije istina da je Županija, kako on kaže, riješila 3,27 posto od 1469 predmeta, nego 5,8 posto – rekao je župan Pauk.

Njegov pročelnik Krnić također je izrazio nezadovoljstvo ministrovim istupom na subotnjoj stranačkoj presici HNS-a. Politika se ponovno na brutalan način gura u struku i stručnost, kazao je, umjesto da ministar razgovara s ljudima koji se na terenu bave legalizacijom i od njih dozna koje su poteškoće i problemi. Ovako, poruka je da će nas smijeniti kada dođu na vlast.

– Moj apel ministru je da nas koji radimo ovaj posao ne uvlače u politiku. Mi radimo na temelju zakona, propisa i urbanističkih planova, a tu politika nema što raditi – kazao je pročelnik koji 40 godina radi u toj struci, a kako kaže, sada godinu dana prije penzije mora strahovati hoće li izgubiti posao samo zato jer je druge političke opcije. Ministru su s jutrošnje presice poručili da bi mu bilo bolje da utječe na donošenje novog, boljeg zakona, kojim bi se riješila legalizacija bespravnih objekata ili da pojača ljudstvo koje radi na tome. Jer, kako je kazao pročelnik, zatrpat će ih tisuće predmeta koje neće biti moguće riješiti.

– Pustite nas da radimo svoj posao i da ga ne radimo u strahu – poručio je Gojislav Krnić, piše Šibenik IN.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...