Dan grada i doček generala

Zadar, ove subote, slavi jednog od svoja četiri zaštitnika, svetog Krševana ali i Dan grada. Tim će se povodom na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, koja će se u 11:30 održati u prostorijama HNK Zadar, predstavnici Grada i Gradskog vijeća uručiti nagrade ovogodišnjim laureatima.

Ovogodišnju nagradu za životno djelo primit će Romano Bajlo i Vjekoslav Jerolimov, dok će nagrade Grada Zadra biti uručene Sveučilištu u Zadru, Središnjem crkvenom gradskom zboru, Ivi Nižiću, Eriku Pavinu i Eriki Krpan. Ove godine, Grb Grada Zadra bit će uručen Udruzi za športsku rekreaciju loptica, Roku Žaja i Božidaru Petaniju.

Osim laureata, posebna nagrada bit će uručena generalu Gotovini. On će, naime, preuzeti Povelju počasnog građanina Grada Zadra iz davne 2001., te Nagradu Grada, dobivenu prošle godine.

Kako je, očigledno, danas uistinu poseban dan za Grad ali i sve koji žive u gradu, gradski su se oci potrudili da se okupljena svita dobro i zabavi.

Osim protokolarnog dijela programa, namijenjenog dužnosnicima, koji započinje već u 8:30 polaganjem vijenaca na Gradskom groblju a nastavlja se u 9:00 sati u Domu županije gdje će župan Stipe Zrilić primiti sve načelnike i gradonačelnike Zadarske županije, zajedno s generalom Gotovinom, Grad je na Forumu organizirao i zabavni dio programa.

Nastupaju klapa Sol, Pakoštanske mažoretkinje i zadarska Gradska glazba, klapa Bibinje i Ivica Sikirić – Ićo, Vitezovi Vranski i grupa Forum. Svoj letački program izvest će i “Krila Oluje”, akrobatska skupina Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva. Zabavni dio programa započinje u 12 sati, a oko 14 sati na pozornici se očekuje i general Gotovina, koji će se obratiti građanima. Nakon generala, pozornicu preuzima zabavljač – Jole.

Podsjetimo još jednom kako je i gradska tvrtka Obala i lučice napravila određene izmjene u parkirališnim površinama, pa je tako, danas tijekom cijelog dana, parkiralište Zaraušek namijenjeno isključivo osobama sa znakom invalidnosti, a kako neslužbeno doznajemo iz Liburnije, kontrolori karata bit će nešto susretljiviji nego inače.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...