Vrančić: “Pobjednik u ratu, pravednik u miru”

U zgradi zadarskog HNK, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana grada i blagdana sv. Krševana. Povelja počasnog građanina Zadra koja ga je čekala još od 2001. godine je konačno uručena generalu Anti Gotovini. Osim nje, general je dobio i nagradu grada Zadra za 2012. godinu.

– Hvala Davoru Arasu, predsjedniku Gradskog vijeća 2001. godine i hvala tadašnjem gradonačelniku Božidaru Kalmeti. Hvala i svima ostalima što su vjerovali u mene, i čestitke svim ostalim dobitnicima nagrada, kazao je general Gotovina.

Dvorana HNK je bila puna uzvanika, stajalo se i na nogama, a među svim uglednim gostima našli su se i saborski zastupnici, ministri, ratni zapovjednici HV-a, te predstavnici nekoliko ratnih udruga.

Svečanu sjednicu započeo je Živko Kolega, predsjednik Gradskog vijeća, pozvavši sve okupljene da minutom šutnje odaju čast svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu. Gradonačelnik Zadra, Zvonimir Vrančić, iskazao je radost što se general Gotovina napokon našao na slobodi. Istaknuo je kako su Zadrani cijelo ovo vrijeme koje je neopravdano i bezrazložno proveo u haškom pritvoru bili uz njega, te kako su dugo čekali ovaj dan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...