Zbog samo 64 kune duga dobio ovrhu od 1.000 kuna!

Kad mu je na kućnu adresu stigla ovrha od 996,25 kuna jer dva mjeseca nije platio smeće, Andrija Babić je mislio da se netko s njim neslano našalio. Naime, nije ni znao da je ostao dužan 64 kune za odvoz smeća.

Andrija, poljoprivrednik iz Paljevina pokraj Drenja, priznaje kako je negdje zametnuo dvije uplatnice tvrtke Eko-Flor Plus koja obavlja odvoz smeća. Ukupan iznos duga, što piše i u ovršnom prijedlogu, iznosi 64 kune, po 32 za svaki mjesec. Međutim, u dokumentu koji je dobio od poznatog odvjetničkog ureda sa sjedištem u Zagrebu, obračunati su mu troškovi ovršnog postupka koji iznose gotovo tisuću kuna!

“Odjednom se dobije više uplatnica, ali sam negdje zagubio one za svibanj i srpanj ove godine. Sve između toga, prije i kasnije uredno je plaćeno. Nisam ni bio kod kuće kad je poštar donio tu ovrhu, žena ju je preuzela. U prvi mah je mislila da moramo platiti tih 64 kune duga, ali kad je okrenula stranicu i vidjela da su nam nakalemili troškove postupka koji sad iznose gotovo tisuću kuna, gotovo joj je pozlilo. Nismo spavali cijele noći”, priča Andrija za Glas Slavonije.

 

‘Pa jesu oni normalni?’

 

Andrija je platio 70 kuna kako bi podmirio dug za ta dva mjeseca, ali kaže, više im ne da. “Sad idem pokrenuti žalbu”, kaže Andrija pa dodaje da se smeće odvozi svakog petka, a da on i supruga ni u tri tjedna ne uspiju napuniti jednu kantu.

“Iako gotovo da i nemamo smeća, uredno im sve plaćam. Ni meni nije jasno kako su se te dvije uplatnice zagubile. Nije mi jasno ni kako to da nisam dobio ni opomenu o dugovanju? Neću im to platiti. Ja sam poljoprivrednik, imam i krave, kad bi preračunao dug koji su mi obračunali ispalo bi da im moram dati od 500 do 600 litara mlijeka. Pa jesu oni normalni?”, kaže Andrija.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...