Denis Karlović o KK Zadru: “Prvu ratu još nisu platili, nije problem u meni!”

Denis Karlović je prije tjedan dana izjavio kako ovrha nad KK Zadrom još nije pokrenuta. Naime, dug Kluba prema Višnjiku iznosi blizu 1,4 milijuna eura. Direktor ŠC Višnjik nam je u prethodnom razgovoru istaknuo kako se planira naći s vodstvom KK Zadra kako bi se pronašlo rješenje te da Klub uplati barem dio dugovanja, odnosno, prvu ratu od 442.549,83 eura. Do sastanka, očito još nije došlo.

Karlovića smo najprije upitali kakve su novosti oko novog otvorenog i zatvorenog plivališta na Višnjiku:

– Što se tiče otvorenog i zatvorenog kompleksa bazenskog plivališta, do kraja 2023. godine je bitno da dobijemo građevinsku dozvolu i sredimo svu projektnu dokumentaciju za bazen skokova u vodu, ali i pripadajuću tribinu. Siguran sam kako ćemo sve završiti u vremenskim okvirima do kraja ove godine. Sve s ciljem, kako bi bili spremni za objedinjeni natječaj za gradnju olimpijskog bazena, kao i bazena za skokove u vodu te pripadajuće tribine s pratećim sadržajima, u okviru kojih će biti stolnoteniska i boksačka dvorana. Na ovaj način ćemo dobiti jedan od najatraktivnijih europskih centara za vodene sportove.

Direktor ŠC Višnjik osvrnuo se i na dugovanje KK Zadar prema ŠC Višnjik:

– Prva rata još nije plaćena! Ali nije problem u meni već u suradnji između Nadzornog odbora KK Zadar i njegovog vlasnika Grada Zadra, to je problem koji postoji već duže vrijeme. Pregovori su u tijeku oko cijele problematike vezano za toliko veliki dug. Jesam li se našao s ljudima iz KK Zadra? Nisam! Uskoro će se formirati novi Nadzorni odbor i s njima ćemo krenuti u pregovore, tu očekujem rješavanje ovog problema. Jasno je iz izjava Uprave ŠC Višnjik i gradonačelnika Branka Dukića, kako će se jedan dio duga riješiti kroz projekte Višnjika, dok drugi dio što se omladinskog pogona tiče rješava Grad Zadar, ali jedan dio mora platiti i KK Zadar. Moramo razgovarati kako bi se počela rješavati dugovanja koja su nagomilana, ali i KK Zadar mora djelovati, uz korektan odnos. Dosadašnje zanemarivanje obveza prema ŠC Višnjik nije način da poslujemo, zaključio je Denis Karlović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...