Djeca Slivnice Gornje, Donje i Ždrila se družila i uživala u ”razrednoj” atmosferi

U područnoj školi Slivnica Donja okupila su se djeca triju područnih škola kako bi se družila, čitala priče i izrađivala čestitke. Iznima atmosfera odušveila je najmlađe, ali i učiteljice.

– Dječju radionicu održavamo svake godine, barem jedanput. Povod njezine organizacije je druženje. Naime, kako imamo mali broj učenika, okupimo područne škole iz Slivnice Donje, Slivnice Gornje te Ždrila kao bi se sva djeca družila zajedno te makar na kratko dobila osjećaj atmosfere kao i u jednom većem razredu, pojasnila je Horvat, dodajući kako je sveukupno jučer na radionici bilo prisutno trideset učenika. Prvo su se čitale priče, nakon čega se sudjelovalo u samoj priči i odgovaranju na pitanja. Drugi dio programa ostavljen je za likovnu radionicu čija tematika je prigodno bila bliska Božiću, kazala je Iva Horvat, jedna od prisutnih čiteljica.

Kao posebnu zanimljivost valja izdvojiti tri djevojčice iz područne škole Ždrilo koje su ujedno bile i jedine učenice te škole čineći svaka posebno svoj razred; devetogodišnja Leonarda je u četvrtom razredu, Antea u trećem, a sedmogodišnja Matija je prvašica.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...