“Lutka” nasmijala, ali i zaintrigirala

Genijalno, neočekivano, prezadovoljni, oduševljeni… samo su neki od epiteta koji su se mogli čuti od očigledno zadovoljne zadarske publike po završetku komedije “Lutka”, koja je večeras prikazana u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar.

Neodoljiva miljenica publike, Doris Pinčić i šarmantni Robert Kurbaša, izvrsno su odigrali zahtjevne uloge. Ova komedija koja je paralelno i drama, govori o muško-ženskim odnosima i kako učimo jedni od drugih o istome. Muškarac koji biva ostavljen od voljene žene nakon sedam godina veze, počinje novi život sa ženom-lutkom koja je proizvedena s isključivom namjerom da zadovolji svoga “udomitelja”. No, iako samo lutka, ukazati će ranjivom muškarcu na propuste koje čini sa ženama, ali i dolaziti do vlastitih spoznaja teškoća zajedničkoga života. Kroz humor i izvrsne situacije, ova je priča zapravo jedna dublja i dirljiva strana života.

Međusobno razumijevanje, tolerancija i kompromis i ovdje su ključ jednog muško-ženskog odnosa. Do samog kraja predstave i sama publika mogla je štošta naučiti i spoznati.

Također valja spomenuti i izvrsnu scenografiju, jednostavnost i efektivnost. Kompletan učinak dobrog dojma, kvalitetne glume sa ovakvom postavom i same izvedbe i sadržaja, učinio je ovu zimsku večer zabavnom i kompletiranom za one sretnike koji su uspjeli kupiti kartu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...