Nitko ne zna kada i kako će biti izabran novi ravnatelj OB Zadar

Imenovanje devet članova Savjeta mladih, jedna je od zanimljivijih tema istaknutih na današnjem Kolegiju župana Zadarske županije, a o kojoj će raspravljati na dnevnom redu Županijske skupštine, najavljene za 21. prosinca. Za Savjet mladih Zadarske županije na posljednjem Kolegiju župana predloženi su: Goran Bagavac, Mate Bobanović, Tino Jerbov, Martina Matešić, Maja Medić, Darko Mikas, Danijela Oštrić, Antonija Radas i Ivana Šaja. Rezultat je to, nakon tri godine uspješno provednog natječaja za Savjet, na koji je pristigla ukupno 21 prijava, od toga čak 14 s područja Zadra, četiri iz Biograda, te po jedna iz Polače, Sv. Filipa i Jakova te Gračaca. Prema riječima pročelnika za društvene djelatnosti Ivana Šimunića radi se o iskusnim, kvalitetnim i vrijednim ljudima s iskustvom volontiranja, suradnje s udrugama, rada u području sporta, kulture i socijalne djelatnosti.

– Nadam se da će nam biti dobar partner u kreiranju naših politika te da će biti uključeni u sve projekte te donošenje odluka važnih ne samo za mlade već za cijelu Županiju, dodao je župan Stipe Zrilić.

Između ostalih tema bila je i zanimljiva potvrda dipl. oec. Katarine Colić za privremenu ravnateljicu Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, AGRA-e, nove agencije koja se brinuti o ruralnom razvoju. Katarina Colić, ima 32 godine i djelatnica je Razvojne agencije Zadarske županije, a zadužena je prema riječima župana Zrilića provesti sve pripremne radnje za pokretanje ove agencije. Jednako tako na ovom Kolegiju odobreno je sufinanciranje aktivnosti ZADRA-e na području energetike. Iz proračuna Zadarske županije za 2012. godinu odobravaju se sredstva Razvojnoj agenciji Zadarske županije u iznosu od 30.000 kuna za sufinanciranje aktivnosti iz područja energetike.

– ZADRA odrađuje razne akcije i informiranja u okviru programa energetske učinkovitosti. U financijskom planu za 2012. godinu nije bilo predviđeno financiranje ove djelatnosti te je agencija zatražila sufinanciranje. Suglasni smo s tim s obzirom na važnost programa, istaknuo je Zrilić.

Osim toga Županijsko vijeće pristalo je na prijenos koncesije s tvrtke Convento Albamaris d.o.o.Tkon na Cromaris d.d. Zadar u istom opsegu i istim uvjetima pod kojima je dana, na način predviđen Zakonom o pomorskom dobru i morskim lukama te uredbi o postupku davanja koncesije na pomorskom dobru.

– Mali koncesionari očito imaju problema s poslovanjem, no zato postoje nešto veće i boljestojeće firme koje mogu preuzeti poslovanje, zaključio je Zrilić.

Na Kolegiju je postavljeno i pitanje o odgodi izbora ravnatelja Opće bolnice Zadar, zbog Zakona o sanaciji javnih ustanova, koji je donesen u kolovozu s ciljem saniranja zdravstvenih ustanova gubitaša.

Prema riječima pročelnika Josipa Kraljića kada Zakon stupi na snagu 1. siječnja, Županija će resornom ministarstvu podnijeti zahtjev za provođenjem sanacije bolnice, što bi podrazumijevalo i izjavu da se na dvije godine odriče svojih osnivačkih prava u ustanovi gdje bi se vršila sanacija. S obzirom na to postavlja se pitanje opravdanosti izbora ravnatelja na 15 dana jer će se uvesti novo tijelo, tročlano sanacijsko vijeće na čelu s upraviteljem koje će voditi bolnicu i koje je u roku od tri mjeseca dužno predložiti jednogodišnji program sanacije.

Rok za izbor novog ravnatelja i dalje traje. Hoće li biti izabran novi ravnatelj ili će dr. Neven Birkić ostati i dalje v.d. ravnatelja u narednih godinu dana samo su neka pitanja na koje konkretne odgovore još uvijek nitko ne zna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...