U DOMU ŽUPANIJE ODRŽANA 57. SJEDNICA KOLEGIJA ŽUPANA ZADARSKE ŽUPANIJE

Nitko ne zna kada i kako će biti izabran novi ravnatelj OB Zadar

Ivan Katalinić
Tamni način

Imenovanje devet članova Savjeta mladih, jedna je od zanimljivijih tema istaknutih na današnjem Kolegiju župana Zadarske županije, a o kojoj će raspravljati na dnevnom redu Županijske skupštine, najavljene za 21. prosinca. Za Savjet mladih Zadarske županije na posljednjem Kolegiju župana predloženi su: Goran Bagavac, Mate Bobanović, Tino Jerbov, Martina Matešić, Maja Medić, Darko Mikas, Danijela Oštrić, Antonija Radas i Ivana Šaja. Rezultat je to, nakon tri godine uspješno provednog natječaja za Savjet, na koji je pristigla ukupno 21 prijava, od toga čak 14 s područja Zadra, četiri iz Biograda, te po jedna iz Polače, Sv. Filipa i Jakova te Gračaca. Prema riječima pročelnika za društvene djelatnosti Ivana Šimunića radi se o iskusnim, kvalitetnim i vrijednim ljudima s iskustvom volontiranja, suradnje s udrugama, rada u području sporta, kulture i socijalne djelatnosti.

– Nadam se da će nam biti dobar partner u kreiranju naših politika te da će biti uključeni u sve projekte te donošenje odluka važnih ne samo za mlade već za cijelu Županiju, dodao je župan Stipe Zrilić.

Između ostalih tema bila je i zanimljiva potvrda dipl. oec. Katarine Colić za privremenu ravnateljicu Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, AGRA-e, nove agencije koja se brinuti o ruralnom razvoju. Katarina Colić, ima 32 godine i djelatnica je Razvojne agencije Zadarske županije, a zadužena je prema riječima župana Zrilića provesti sve pripremne radnje za pokretanje ove agencije. Jednako tako na ovom Kolegiju odobreno je sufinanciranje aktivnosti ZADRA-e na području energetike. Iz proračuna Zadarske županije za 2012. godinu odobravaju se sredstva Razvojnoj agenciji Zadarske županije u iznosu od 30.000 kuna za sufinanciranje aktivnosti iz područja energetike.

– ZADRA odrađuje razne akcije i informiranja u okviru programa energetske učinkovitosti. U financijskom planu za 2012. godinu nije bilo predviđeno financiranje ove djelatnosti te je agencija zatražila sufinanciranje. Suglasni smo s tim s obzirom na važnost programa, istaknuo je Zrilić.

Osim toga Županijsko vijeće pristalo je na prijenos koncesije s tvrtke Convento Albamaris d.o.o.Tkon na Cromaris d.d. Zadar u istom opsegu i istim uvjetima pod kojima je dana, na način predviđen Zakonom o pomorskom dobru i morskim lukama te uredbi o postupku davanja koncesije na pomorskom dobru.

– Mali koncesionari očito imaju problema s poslovanjem, no zato postoje nešto veće i boljestojeće firme koje mogu preuzeti poslovanje, zaključio je Zrilić.

Na Kolegiju je postavljeno i pitanje o odgodi izbora ravnatelja Opće bolnice Zadar, zbog Zakona o sanaciji javnih ustanova, koji je donesen u kolovozu s ciljem saniranja zdravstvenih ustanova gubitaša.

Prema riječima pročelnika Josipa Kraljića kada Zakon stupi na snagu 1. siječnja, Županija će resornom ministarstvu podnijeti zahtjev za provođenjem sanacije bolnice, što bi podrazumijevalo i izjavu da se na dvije godine odriče svojih osnivačkih prava u ustanovi gdje bi se vršila sanacija. S obzirom na to postavlja se pitanje opravdanosti izbora ravnatelja na 15 dana jer će se uvesti novo tijelo, tročlano sanacijsko vijeće na čelu s upraviteljem koje će voditi bolnicu i koje je u roku od tri mjeseca dužno predložiti jednogodišnji program sanacije.

Rok za izbor novog ravnatelja i dalje traje. Hoće li biti izabran novi ravnatelj ili će dr. Neven Birkić ostati i dalje v.d. ravnatelja u narednih godinu dana samo su neka pitanja na koje konkretne odgovore još uvijek nitko ne zna.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar