Stephanie se s liječenja vraća za dva tjedna

Petogodišnjoj Stephanie Milda koja se od kraja rujna liječi u Chicagu gdje je operirana od teške bolesti mozga, Arnold – Chiari malformacije, nakon jučerašnjeg pregleda kod dr. Davida Frima odobren je povratak u Hrvatsku.

Kako javlja majka malene Stephanie, Anita Milda, Stephanie je prošla detaljan pregled kod dr. Frima koji je Stephanie i operirao, te je utvrdio da ne postoji razlog daljnjeg zadržavanja u Chicagu. Prema uobičajenoj proceduri Stephanie u narednim danima, prije povratka, još mora proći kontrolu kod pedijatra i ortopeda.

„Mislim da bi u Hrvatsku došli kroz 10 do 15 dana. Sutra ću dobiti izvještaj od bolnice koliko je novaca potrošeno i nalaz od dr. Frima.“, rekla je Stephaniena mama.

Obitelj Milda po povratku u Hrvatsku javnosti će predočiti cjelokupni završni izvještaj te će se tada znati više i o mogućoj realizaciji osnivanja najavljene zaklade.

Podsjetimo, Stephanie je u listopadu u Chicagu operirana od ACM sindroma kod svjetski priznatog stručnjaka za ovu rijetku bolest mozga, dr. Davida Frima, a od početka studenog nakon zahtjevne operacije svakodnevno je polazila postoperativnu terapiju. ACM sindrom vrlo je rijetka, teška i u potpunosti neizlječiva bolest koja oboljelog prati cijeli život. Bez skupih operativnih zahvata i liječenja koji ublažavaju simptome i omogućavaju oboljelima normalan život, dolazi do paralize i smrti.

Krezubi osmijeh male Stephanie početkom rujna s pokretanjem kampanje „Samo želim biti zdrava!“ osvojio je dobra srca ljudi u Hrvatskoj i šire koji su svojim donacijama omogućili ovo skupo i zahtjevno liječenje u SAD-u i na taj način vratili Stephanie djetinjstvo.

Mala heroina Stephanie i roditelji još jednom zahvaljuju svim ljudima dobrih srca, medijima, tvrtkama i institucijama koji su im pomogli u najtežim trenucima njihovih života i očajnom vapaju za povratak najvećeg ljudskog bogatstva – zdravlja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...