Nestabilno vrijeme se nastavlja

Baš kako smo i prije nekoliko dana najavili, početkom ovog tjedna u kopnenom je dijelu zemlje pao obilan snijeg, dok je Dalmacija imala priliku “uživati” u jugu i kiši. Slično vrijeme će nas pratiti i sljedećih dana, možemo slobodno reći sve do kraja tekućeg tjedna.

Srijeda donosi nastavak promjenljivog vremena u cijeloj Dalmaciji. Bit će pretežno oblačno uz povremenu kišu te lokalno izraženije pljuskove. Puhat će umjereno te jako jugo koje će prema kraju dana na otvorenom moru okrenuti na zapadnjak. Zadržat će se razmjerno toplo uz dnevne temperature između 8 i 13°C.

U četvrtak nas očekuje nešto hladnije te promjenljivo oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom, a u zaobalju sjeverne Dalmacije može biti susnježice i snijega! Najviše temperature u Zagori uglavnom ispod 6°C dok će se uz obalu vrijednosti kretati između 8 i 10°C na sjeveru, do čak 13°C na jugu Dalmacije. Umjerena i jaka bura će prvo zapuhati na sjevernom dijelu, a navečer će se proširiti sve do krajnjeg juga.

U petak promjenljivo oblačno, a posebice prijepodne još može biti slabih oborina, u zaobalju malo snijega, na obali i otocima malo kiše. Poslijepodne su moguća i sunčana razdoblja. Na jugu će puhati slaba do umjerena bura koja će nešto jača biti sjevernije od Splita, osobito prema Zadru. Bit će još hladnije nego u četvrtak, u Zagori dnevne temperature većinom ispod 5, uz obalu između 5 i 10°C.

U subotu očekujemo prolazno smirivanje vremena, pa će prijepodne i dio poslijepodneva biti barem djelomice sunčano, dok se prema kraju dana očekuje novo naoblačenje uz jačanje juga. Jutro će biti hladno, u unutrašnjosti Dalmacije do -5°C, na obali od 1 do 5°C. Dnevne temperature od 4 do 10°C.

Već u noći na nedjelju će biti kiše, a zbog pritjecanja sve toplijeg zraka samo u početku oborina još može biti snijega u planinskom dijelu Dalmatinske zagore. I preostali dio nedjelje će proteći u znaku kiše, a mogući su i lokalno izraženiji pljuskovi.

Po svemu sudeći, tjedan ćemo završiti onako kako smo ga i započeli, s oblačnim i kišovitim vremenom. Čini se kako je subota jedini dan u ovom tjednu koji bi u cijeloj Dalmaciji mogao proći bez oborina.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...