Policija ga i dalje tretira kao svjedoka: Forenzičari pretražili stan i automobil 53-godišnjaka ozlijeđenog u eksploziji

Policija je jučer do kasno u noć obavljala pretres stana, šupe i automobila 53-godišnjeg muškarca ozlijeđenog u jučerašnjoj eksploziji na autobusnoj stanici na raskrižju Aleje Bologne i Gospodske ulice. Sinoć oko 22 sata u Gospodsku ulicu ponovno su stigli vatrogasci, koji su osvijetlili parkiralište iza zgrade u Gospodskoj, nakon čega su forenzičari pristupili detaljnoj pretrazi crvene Opel Corse. Radi se o automobilu u vlasništvu supruge ozlijeđenog V.B.

53-godišnjak se i dalje službeno ne vodi kao osumnjičen, ali policija ne isključuje ni tu opciju, kao ni mogućnost da je u postavljanju eksploziva sudjelovalo više osoba. V.B. se, kako je neslužbeno doznao Index iz krugova bliskih istrazi, ozlijedio jer je imao problema s aktivacijom eksplozivne naprave, očito je bio i nespretan, a sumnjivac je postao upravo zbog ozljeda koje su upućivale na samoranjavanje. Naime, po ozljedama je bilo sigurno kako je bio vrlo blizu naprave, lakše je ozlijeđen, a zadobio je ozljede po rukama.

“On je jedini ozlijeđen, on je praktički žrtva ovog kaznenog djela. Za sada se vodi kao svjedok, a hoće li se njegov status u međuvremenu promijeniti, to ćemo vidjeti”, kaže Vitomir Bijelić, načelnik Uprave kriminalističke policije. Bijelić je potvrdio da traje intenzivno istraživanje obje eksplozije koje su proteklih dana zatresle Zagreb. “Ovu fazu intenzivnog istraživanja završit ćemo u narednih 24 sata. Ne znam hoćemo li do tada imati osumnjičenika, ali nadam se da hoćemo”, kaže Bijelić. I dalje nije isključeno da su jučerašnja i eksplozija iz Podsuseda povezane, odnosno da je to djelo istog počinitelja. Ukupno je do sada ispitano je više od 100 osoba.

Policija službeno i dalje ništa ne želi potvrditi. Jelena Bikić, glasnogovornica Ravnateljstva policije, tvrdi da osoba koja je ozlijeđena u eksploziji bombe za sada nema status osumnjičene niti uhićene osobe. Nije željela potvrditi niti jesu li eksplozije u Stenjevcu i Podsusedu povezane: “Izuzeli smo niz materijalnih dokaza, vještačenja su u tijeku i tek onda ćemo moći reći možemo li povezati prvi i drugi slučaj”.

 

Strastveni zaljubljenik u paragliding i ekstremne sportove

Ozlijeđeni V.B. strastveni je zaljubljenik u paragliding i ekstremne sportove i predsjednik Paragliding kluba “Skyriders” (“Nebeski jahači”) iz Gornje Bistre. Tim se sportom bavi već deset godina, a zahvaljujući njemu proputovao je gotovo cijeli svijet.

“Obožavam avantre svake vrste! Uživam u ekstremnim sportovima i u ekstremnim situacijama! Volim ugodno, opušteno i posebno društvo sklono šali i zafrkanciji gotovo svake vrste! Nadasve cijenim ljude neograničena duha čije su granice i ljudske i inteligencije vrlo daleko.

Sklon sam svim vrstama rizika i avanturizma obožavam ekstremne sportove i volim ugodno i veselo društvo! Molim ljude koje ne poznam osobno da ne traže moje prijateljstvo na face jer neće biti odobreno! Osim ako su nam interesi i posao identični! Svi ostali koji ne spadaju u tu kategoriju i ne poznamo se molim da me zaobilaze!”, piše na Facebooku V.B. Je li on uistinu bombaš iz Zagreba, ili samo slučajna žrtva, pokazat će policijska istraga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...