Vlast na udaru oporbe, Crkve i udruga

Ako je suditi prema istraživanjima javnoga mišljenja, SDP je i dalje stabilan kod birača. No, sve je manje povjerenja u sposobnost Vlade da Hrvatsku počne izvlačiti iz krize. Rastuća nezaposlenost i izostanak investicija ne ide joj u prilog. HDZ ubada iz ugodne oporbene sjene. Crkva ne posustaje u kritikama. A i nevladine udruge sve više oštre jezik.

HDZ je u ofenzivi. Iz sveg oružja napada se prijedlog Zakona o strateškim investicijama. Poručuju, sve što Vlada radi obično je zamagljivanje očiju. Osim HDZ-a, vladu žestoko kritizira i Crkva, a i jedini i drugi nakon sastanka Karamarko – Bozanić djeluju kao dobro uštiman orkestar. I tu popisu kritičara nije kraj. U protuvladinu kampanju uključile su se i mnogobrojne nevladine udruge pa su tako dojučerašnji neistomišljenici postali saveznici.

Vladajući tvrde da ih ovo ne zabrinjava. Kažu, dobro je da se raspravlja jer cilj je izniman. Pokretanje velikih investicija važnije je, uvjeravaju nas, i od lokalnih izbora. Okupljanje široke protuvladine fronte, profesora Anđelka Milardovića ni najmanje ne čudi. Smatra da se Vlada ponaša kao nasilnik koji nameće volju, ne poštuje proceduru i zatire raspravu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...